Michal Petrák
17. června 2012 • 20:27

Bílek hodnotí postup: Škoda že Pilař už podepsal Wolfsburgu

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z WROCLAWI | Spadl mu kámen ze srdce a bylo to na něm vidět. Michal Bílek přišel na tiskovou konferenci den po utkání s Polskem uvolněný a ležérně oblečený. Usmíval se a rozpovídal se o oslavách, pocitu zadostiučinění i o hráčích, kterým může EURO nastartovat kariéru.



O oslavách
Po večeři jsme šli do Českého domu, tam každý strávil čas podle chuti, jak chtěl. Žádné bujaré oslavy se nekonaly. Dali jsme si pár piv, ale pak šli hráči spát – někdo dřív, někdo později. SMS jsem dostal celou řadu, koukal jsem na ně v autobuse, po večeři jsem se na ně snažil odpovědět. Šel jsem spát kolem páté hodiny.

O zadostiučinění
Jsem rád, že jsme to zvládli a jdeme dál. Neberu to tak, že teď jsem to lidem ukázal, že jsem schopen mužstvo připravit. Takhle vůbec nepřemýšlím. Negativní reakce je pro mě hrozně nepříjemná – fotbal dělám proto, že mě baví, pro to, abychom vyhrávali. Dělám pro to maximum, a když na vás vlastní fanoušci pískají, je to nepříjemné. Protože to je věc, která trvá dlouho, už jsem se s tím smířil. A změnit to můžu jen kvalitními výsledky a tím, že se na mistrovství Evropy dostaneme dál. Vůbec ale, a to mluvím upřímně, to neberu tak, že teď jsem to lidem ukázal.
 
O Milanu Barošovi
Sebe tolik neprožívám, ale hůř nesu, když přijde zloba na jakéhokoli hráče. Přicházela na Milana a já jsem rád, že včera podal výborný výkon. Lidi pak skandovali jeho jméno a to se mu musí poslouchat daleko líp.

O tlaku
Naše výhoda je, že jsme pod ním permanentně. Poláci nehráli kvalifikaci a pod takovým vypětím byli po dlouhé době poprvé. My jsme byli zvyklí. Tohle je po všech stránkách nejsilnější tým, jaký jsem kdy trénoval. Nevyšel nám můj start, pořád jsme se dostávali do tlaku. Hráči však pokaždé zabrali a ukázali obrovskou morální sílu. Jako fotbalista jsem většinu kariéry prožil ve Spartě, ani tam jsme pod takovým tlakem nebyli. Měli jsme tam velmi dobrý tým a získávali jsme pravidelně tituly. Včera se nám všem ulevilo. Všichni cítíme, že nepřízeň fanoušků zmizí, že jsme ukázali, že tým má kvalitu, aby vyhrával těžké bitvy.

O Tomáši Hübschmanovi
S ním jsme v defenzivě pevnější. Je povoláním defenzivní záložník a v posledních zápasech plnil svou roli famózně. Nejen že čistě odebíral balony, ale taky rozjel akci před gólem Petra Jiráčka. Plní přesně to, co po něm chceme. Tedy nejen bořit, ale i hrát konstruktivně a míče rozehrávat.

O soupeři ve čtvrtfinále
Je hrozně těžké z téhle skupiny vybírat, koho bych si přál. Je ale pravda, že zatímco před nedávnem jsem chtěl postoupit ze čtvrtfinále a narazit na Němce, teď bych se jim nejradši vyhnul. Hrají tady ve vynikající formě a patří mezi favority celého turnaje. Byl bych radši, kdybychom narazili na někoho jiného. Dánové vypadají jako nejhratelnější, ale tady podávají velmi dobré výkony.

O hráčích, kterým může EURO nastartovat kariéru
Myslím, že už ji někteří nastartovali. Pilař přestoupil, což si myslím, že je trošku škoda. Tady předvádí vynikající hru, je obrovsky psychicky silný, odolný... Piszczek, který je pro mě vynikající pravý obránce, s ním měl obrovské problémy. Pilka byl v některých fázích nad ním. Theo má vyváženou ofenzivu a defenzivu, je to moderní pravý bek. Přál bych mu, aby si našel klub, kde bude pravidelně hrát, a který bude mít zvuk.

Doázali jsme to! Michal Bílek s českou reprezentací postoupil do čtvrtfinále mistrovství Evropy, s týmem by rád získal medaili
Doázali jsme to! Michal Bílek s českou reprezentací postoupil do čtvrtfinále mistrovství Evropy, s týmem by rád získal medaili

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud