22. června 2012 • 16:24

Barošovi děkujte a neřešte blbosti, seřval Bílek novináře na tiskovce

Autor: jon, spo
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývá klidný, považován za muže kamenné tváře. V reprezentačním trenérovi Michalu Bílkovi tentokrát vybuchly saze. Když na hodnotící tiskové konferenci přišly otázky týkající se Milana Baroše, pořádně se rozohnil. „Měli bychom Milanovi poděkovat, ne řešit nějaké fauly. Zabýváte se nesmysly,“ zlobil se po jedné otázce redaktora Sportu.



Milan Baroš byl pro Michala Bílka klíčovým mužem. Hájenou postavou, kterou bránil před ataky fanoušků i odborné veřejnosti. „Vždycky pro mě byl útočníkem číslo jedna, jiného takového nemáme. Je strašná škoda, že končí,“ mrzí reprezentačního trenéra Barošovo rozhodnutí skončit v národním týmu.

„Ještě nemá věk na to, aby v národku končil. Kvalitu na to, aby pokračoval, jednoznačně má. Mrzí mě, že takový hráč nebude v reprezentaci. Má přes čtyřicet gólů, devadesát startů. Byla spousta zbytečných negací na jeho osobu. V momentě, kdy nebude nastupovat za národní tým, poznáme, jak nám bude chybět. Je výjimečný, odvedl strašně práce a i na EURO ukázal, že by nám hrozně moc pomohl,“ chválil Bílek útočníka Galatasaraye.

Milan Baroš se proti Portugalsku neprosadil, po vyřazení českého týmu by měl oznámit konec reprezentační kariéryFoto ČTK
Trenér národního týmu se naštval v momentě, kdy redaktor Sportu chtěl položit otázku týkající se Barošovy statistiky ze zápasů na mistrovství Evropy.

„Teď řešíte úplné nesmysly. Milan Baroš na mistrovství Evropy odvedl perfektní práci, vy se teď zabýváte tím, jestli byl nejvíc faulující hráč,“ zlobil se Bílek.

„Odvedl výbornou práci, je třeba smeknout. Ne se zabývat zbytečnostmi. Tyhle statistiky mě vůbec nezajímají. Když se podíváte na náš zápas s Řeckem, fauloval tam, ale ty zákroky byly posuzovány špatně,“ hájil třicetiletého útočníka.

„Řešme to, že nám odchází hráč, který byl nesmírně platný, který v reprezentaci odehrál 93 utkání, dal 41 gólů. Odchází nám obrovská persona, góly. Neřešme, jestli fauloval víc, nebo méně. Tyhle otázky mi nepřipadají fér,“ pokračoval Bílek.

Český kouč se útočníka, který na EURO sice nedal gól, ale bojovnými výkony získal alespoň částečně zpět přízeň fanoušků, vehementně zastával. „Teď nejde o EURO, ale o jeho celou kariéru. Je třeba smeknout a říct, Milane, děkujeme, co jsi udělal pro náš fotbal. A ne se zabývat tím, jestli udělal nejvíc faulů,“ zlobilo Bílka.

ROZHOVOR S MICHALEM BÍLKEM ČTĚTE V SOBOTNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

Tiskovou konferenci jsme sledovali ONLINE

16:24 Tisková konference skončila. Děkujeme za pozornost.

16:22 Pokud v nároďáku hraje dobře hráč z české ligy, tak je normální, že po nich sáhne zahraniční tým. Teď je důležité, aby v tom svém týmu hráli. Můžeme si jen přát, aby do týmu zapadli. Víme, co se stalo s Jiráčkem, ten ve Wolfsburgu ze začátku hrál, pak vypadl a dlouho mu trvalo, než se dostal do formy. Ale do pohody jsme ho dostali a hrozně nám pomohl. Jenže v kvalifikaci je to sraz na týden, ne soustředění na tři týdny. Proto musí v týmu hrát.

16:20 Plzeňáci nám hodně pomohli, ale nejen oni. Theo Gebre Selassie z Liberce, ale spousta kluků ze zahraničí. Dali jsme to dohromady a vytvořili tým, který byl silný a dostali jsme se mezi osm nejlepších týmů v Evropě.

16:20 Nemám náznaky, že by chtěl končit někdo jiný. Ten tým má sílu, fanoušci viděli, že do zápasů dávali všechno.

Michal Bílek s Milanem Barošem při zápase s Polskem Michal Bílek s Milanem Barošem při zápase s PolskemFoto ČTK/AP

16:19 Něco, co vás na EURO zklamalo? Bílek: Snažili jsme se hrát fotbal a někdy zapomínali bránit. Ale my jsme ukázali obrovskou sílu, dokázali jsme se vrátit do zápasů.  Jsem hrozně rád a hrdý, že může trénovat takový tým.

16:18 Kluci Milanovi po zápase zatleskali, když jim to oznámil. Já jsem byl v reprezentaci 15 let a nic takového jsem nikdy nezažil, prohlásil Šmicer.

16:17 Strašně mě to mrzí, že skončí, zkoušeli jsme ho přesvědčit, ale on se tak rozhodl.

16:16 Teď řešíme jeho celou kariéru, ne nějaký statistiky. Ta vaše otázka je úplně za hranou, útočí Bílek na novináře.

16:14 Bílek: Řešíte úplný nesmysly, jestli byl nejvíce faulovaný nebo faulující hráč. Řešme to, že nám odchází obrovská persona a ne nějaké nesmysly! To mi nepřipadá fér.

16:14 Milan chce mít svůj klid a žít život bez tlaku. Stáhne se z mediálního světa úplně, i proto vydá jen prohlášení, přiblížil mluvčí Kolář.

16:13 Milan řekl hráčům, že to byl jeho poslední turnaj. Bude mi chybět i jako člověk. Není to žádný frajer, jak se říká. Je s ním sranda, bude nám strašně chybět.

Sen o semifinále je pryč... Tomáš Hübschman utěšuje Jaroslava Plašila, vpravo smutní Theo Gebre SelassieFoto Reuters

16:12 Nominovali jsme do útoční fáze hráče jako Necid, Lafata, Chramosta, doufáme, že se ukáží i další.

16:10 Osa týmu bez Baroše? Říkal jsem, že Milan Baroš je pro mě útočník číslo jedna. Měli jsme určité informace o tom, že EURO bude posledním jeho turnajem. Strašně mě to mrzí, kvalitu na nároďák má. Jeho role a schopnosti se ocení až později. Teď byla spousta negací na jeho osobu. Teď všichni poznáme, jak strašně nám bude chybět. Musíme to respektovat, poděkovat mu, jaký služby odváděl.

16:09 Osa týmu se ukázala už v kvalifikaci. Čech, Baroš, Rosický, přidal se k tomu Jiráček, máme na čem stavět. Ukázalo se, že jdeme správným směrem. Dostalo šanci hodně hráčů z naší ligy, je to pro ně pozitivní. Snažili jsme se ukázat, že všichni mají šanci se dostat do reprezentace. To mužstvo sílu má.

16:07 V kvalifikaci na MS máme Italy a Dány, kteří hráli dobrý fotbal. Jak vidíte naše šance? Čeká nás strašně těžká kvalifikační skupina. U Italů není co řešit, ale i Dánové hráli skvěle. K tomu přičtěte Bulhary a Armény, kteří vyhráli na Slovensku. Čeká nás hrozně těžký boj...

Fotbalisté děkují českým fanouškům, kteří jim i přes vyřazení děkovaliFoto Barbora Reichová (Sport)

16:06 Herní výkyvy? Šli jsme do toho s tím, abychom každého soupeře porazili. Úvody jsme měli dobrý, postupem času se ale bohužel projevily kvality soupeře. Portugalci mají obrovskou individuální kvalitu. My jsme mohli uspět jedině s dobrou obranou a kdyby se podařil nějaký brejk nebo standardka. Včera to bohužel nevyšlo.

16:03 Kdy převážila radost nad zklamáním? Bílek: Vždycky je to zklamání, byli jsme kousek od boje o medaili, ale když emoce pominou, dosáhli jsme maxima. Portugalci mají obrovskou kvalitu, bojovali jsme, ale oni byli nebezpečnější. Kluci dřeli do úmoru, ale nestačilo to. EURO musím zhodnotit pozitivně, kluci odvedli vynikající práci. Zvedli se po nepovedeném prvním zápase, nalezli svoji sílu, když nám teklo do bot. Za to jim patří dík. Udělali kus práce, získali si na svou stranu fanoušky, děkujeme všem, byla tam fantastická atmosféra. Bylo tam sice pár negativních momentů, ale převážilo to pozitivní. Děkujeme jim moc.

16:01 Šmicer: Hodnotím pozitivně, postoupili jsme ze skupiny, do které jsme šli ze čtvrtého koše a my jsme ji vyhráli. S Portugalskem hráči bojovali. Děkuji všem, se všemi jsme spokojení, jak s jejich přístupem, tak chováním. Jsme spokojení s ubytováním v centru města. Získali jsme si na naši stranu polské fanoušky. Je mi líto, že jsme si pobyt v Polsku neprodloužili, ale Portugalci byli opravdu dobří.

16:00 "Tak určitě," smějí se Bílek se Šmicrem, aniž tuší, že mají zapnuté mikrofony.

15:58 Oholený Vladimír Šmicer mimo mikrofony poznamenal, že by to klidně ještě týden s vousy vydržel - to by znamenalo finále...

15:57 Přichází manažer Vladimír Šmicer a tiskový mluvčí Kolář. A za stolek usedl už i Michal Bílek.

15:53 Tak už to vypadá, že to za chviličku vypukne...

15:45 Kouč Bílek ještě nedorazil, ale tisková konference by měla začít za malou chvíli.

15:25 Tiskovka s Bílkem by měla začít za dvacet minut.

Michal Bílek na tiskové konferenci Michal Bílek na tiskové konferenciFoto EPA

Vstoupit do diskuse
10

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud