Karel Häring
14. prosince 2015 • 04:55

Jak Pelta nastartoval postup: Dvojité prémie! Vyhecoval ho Rosický

Autor: Karel Häring, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrozně moc stál o to, aby si čeští fotbalisté na EURO ve Francii zahráli. Nejen proto, že nejlepším sponzorem je podle Miroslava Pelty právě postup na mistrovství Evropy nebo světa. Jak moc si šéf českého fotbalu postup přál, dokládá i následující přiznání.



O Peltovi je známé, že s oblibou před velkými zápasy zajde mezi hráče a navýší předem domluvené prémie. Kolikrát tuto metodu použil v průběhu kvalifikace? „Už to můžu říct,“ rozpovídal se šéf FAČR v rozhovoru s novináři před sobotním losem EURO v Paříži.

 

„Před prvním zápasem s Holandskem, které předtím na mistrovství světa neprohrálo jediný zápas a vypadlo (v semifinále) s Argentinou na penalty, jsem přišel mezi kluky a, myslím, že to byl Tomáš Rosický , kdo nadhodil: ,Chtělo by to double, ne? Je to těžký soupeř,‘“ usmívá se při vzpomínce. „Oni vědí, že jsem na tohle chytlavý,“ dodává žoviálně.

 

A byl z toho double. Místo 150 tisíc korun na hlavu se hrálo o 300 (pro hráče základu, ostatní mají procentuální podíl). „Malinko se nám to prodražilo. Ale říkal jsem si: Kdybychom Holanďany porazili, tak to má cenu.“ Vyšlo to, Češi zvítězili a odstartovali sérii, která se v cestě za postupem do Francie ukázala jako klíčová…

 

Vše o losování fotbalového EURO 2016 najdete ZDE »

 

Více o speciálních „Peltových“ prémiích i velké téma o losu EURO najdete v pondělním deníku Sport! Elektronickou verzi si můžete zakoupit ZDE »

 

 

 

 

Při losu EURO 2016 v Paříži byly k vidění i ladné ženské křivky
Při losu EURO 2016 v Paříži byly k vidění i ladné ženské křivky

 

 

 

SPECIÁL EURO 2016: VŠE O MISTROVSTVÍ EVROPY VE FOTBALE

 

STADIONY A MĚSTA PRO EURO 2016

 

HISTORIE ME VE FOTBALE

 

.

 


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud