Jonáš Bartoš
23. května 2016 • 19:50

Déšť, partičky i rady. Jak probíhal trénink národního týmu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Misi s názvem EURO 2016 začala česká fotbalová reprezentace pondělním oficiálním srazem. V podvečer už svěřenci Pavla Vrby trénovali na pražském Strahově. Celkem 19 „statečných“ mužů vydrželo na trávníku i přes nepříznivé počasí, nad Strahovem se spustil prudký liják doprovázený blesky.



Vrbova vyvolená pětadvacítka hráčů pro turnaj ve Francii se už dává pomalu dohromady. Na Strahově trénovalo v pondělí v podvečer celkem devatenáct hráčů včetně dvou gólmanů. Z nominace scházelo šest jmen – Vaclík , Suchý (Basilej), Michal Kadlec (Fenerbahce), Pudil, Darida a Schick.

První oficiální trénink české reprezentace (část týmu se připravuje na Strahově v rámci přípravného kempu už od minulého týdne) byl naplánovaný na půl šestou. Reprezentace si ale pro úvodní jednotku na Strahově neobjednala zrovna ideální podmínky.

Déšť, partičky i rady. Jak probíhal trénink národního týmu
Video se připravuje ...

Takřka ve stejný moment, co na trávník vběhli Čech , Kadeřábek , Limberský a další členové Vrbova kádru, spustily se z oblohy první kapky. Déšť postupně sílil, přidaly se blesky a nepříjemný vítr. Kdo z přihlížejících fotografů a novinářů mohl, zůstal ukrytý u střídaček či v tunelu vedoucímu na hřiště.

Fotbalisté i přes vydatný slejvák na hřišti vydrželi. Zvládli úvodní ostrou atletickou rozcvičku, poté i nácviky různých herních situací. Stranou se chystali gólmani Petr Čech s Tomášem Koubkem.

Jak úvod tréninku probíhal? Hráči se nejdřív rozdělili do svých „klubových“ hloučků, společně se rozcvičovala například plzeňská klika Limberský, Kolář , Hubník, vedle si zase přihrávala partička vedená Dočkalem , Krejčím , Lafatou , Kadeřábkem či Šuralem . Kapitán Tomáš Rosický debatoval stranou s Jiřím Skalákem, možná se ho ptal na dojmy z úvodního půlroku v Brightonu, kde mu těsně unikl postup do elitní Premier League.

Brankář české reprezentace Petr Čech na tréninku
Brankář české reprezentace Petr Čech na tréninku

Program týmu je v dalších dnech nabitý, vše směřuje k 13. červnu, kdy v Toulouse Češi odehrají první duel základní skupiny mistrovství Evropy proti Španělsku. Dalšími soupeři budou Chorvaté a Turci.

V úterý čeká reprezentanty jeden zavřený trénink na Strahově (17:00), ve středu dopoledne (10:45) odlétá tým na soustředění do Rakouska. Tam jsou v plánu dvě přípravná utkání (pátek 27.5. Malta, středa 1. 6. Rusko, po něm návrat do Prahy). Generálka na EURO proběhne v neděli 5. června v Edenu proti Jižní Koreji, ve středu 8. června celá výprava zamíří do Francie, kde vypuknou ostré boje na evropském šampionátu.

Česká nominace na EURO 2016

Brankáři: Petr Čech (Arsenal), Tomáš Vaclík (Basilej), Tomáš Koubek (Sparta)
Obránci:  Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), Theodor Gebre Selassie (Werder Brémy), Tomáš Sivok (Bursaspor), Michal Kadlec (Fenerbahce), Roman Hubník (Viktoria Plzeň), David Limberský (Viktoria Plzeň), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday), Marek Suchý (Basilej).
Záložníci: Vladimír Darida (Hertha Berlín), Jaroslav Plašil (Bordeaux), David Pavelka (Kasimpasa), Jiří Skalák (Brighton), Ladislav Krejčí (Sparta), Bořek Dočkal (Sparta) Josef Šural (Sparta), Tomáš Rosický (Arsenal), Daniel Kolář (Viktoria Plzeň), Lukáš Mareček (Sparta)
Útočníci: Tomáš Necid (Bursaspor), David Lafata (Sparta), Patrik Schick (Bohemians), Milan Škoda (Slavia).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud