28. května 2016 • 04:50

Český útok? Lafata a Necid skórovali po 592 dnech, trefil se i Schick

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takhle se to musí Pavlu Vrbovi líbit. Při demolici v přípravném duelu proti Maltě (6:0) skórovali všichni útočníci, které vypustil do hry. Svůj třetí gól v reprezentaci přidal v prvním poločase Milan Škoda a ostatní se přidali ve druhém. Postupně se trefili David Lafata, Tomáš Necid a Patrik Schick. Ten zaznamenal gól hned při svém debutu.



Zatímco Škoda , Necid a Lafata by neměli chybět na EURO ve Francii, mladý Schick je na kempu v Rakousku v roli náhradníka. Proti Maltě se ovšem činili všichni. Takovou produktivitu už český fanoušek dlouho neviděl.

Přestože útočníci národního týmu řádili proti slabší Maltě, muselo to pro ně být velké povzbuzení. Vždyť David Lafata a Tomáš Necid skórovali za reprezentaci naposledy shodně v kvalifikaci na půdě Kazachstánu 13. října 2014. Za Česko tedy dali gól po dlouhých 592 dnech. Milan Škoda se zase trefil teprve ve druhém zápase za národní tým.

Samostatnou kapitolou je pak mladý Patrik Schick, který se prosadil hned ve svém prvním zápase za reprezentaci. „Za jeden týden jsem stihl udělat maturitu a dát gól za reprezentaci, to je hodně zajímavé,“ usmíval se objev uplynulé sezony Synot ligy.

„Cením si už jen toho, že jsem tady. I když třeba na EURO nepojedu, zklamaný nebudu. Jsem moc rád, že jsem nastoupil. Že jsem dal gól a na jeden ještě nahrál, to je taková třešnička,“ dodal Schick.

Schick: Maturita a reprezentační gól? Zajímavý týden
Video se připravuje ...

„Jsem za Davida rád, bude to pro něj povzbuzení,“ tvrdil po utkání trenér Pavel Vrba . Potěšily ho pochopitelně góly všech útočníků. „Při standardních situacích byli na správných místech. Rozhodně je dobře, že se trefili, protože to pomáhá ke střeleckému sebevědomí,“ řekl.

Reprezentační kouč ale zároveň neměl na očích růžové brýle. „Všichni útočníci se prosadili, ale až dají góly proti Rusku a Koreji, tak budu spokojenější, proti Maltě to přeci jen měli trochu jednodušší,“ netajil.

Tak jako tak, reprezentace může být před dalším zápasem proti Rusku (1.6. v Rakousku) v pohodě. I díky produktivitě útočníků. „Trefili se všichni, což je vždy dobře. Útočníci jsou na hřišti od toho, aby dávali góly, z toho oni žijí. Takže to je bezvadný,“ zakončil za všechny kapitán Tomáš Rosický .

Podívejte se na představení českého týmu pro EURO>>

Rosický: Přihrávku pořád vidím, problémy jsem měl jen na začátku
Video se připravuje ...

Vrba: Plašila nemá spousta lidí v lásce, ale pro nás je strašně důležitý
Video se připravuje ...

Čech: Rekord? Možná se na něj podívám, až skončím s fotbalem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud