1. června 2016 • 20:29

Takhle pálí kapitán! Rosický dal supergól, proti Rusům zářil

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všechny české nebezpečné útoky začínaly u něho, neustále se nabízel spoluhráčům a svůj výkon vyšperkoval krásným vyrovnávacím gólem. Český kapitán Tomáš Rosický v přípravném utkání před EURO proti Rusku (2:1) zářil. Jeho výkon ukázal, že je na evropský šampionát ve Francii připraven ve velmi dobré formě.



Před začátkem přípravy se nad jeho nominací vznášely otazníky. Bude 35letý záložník připraven? A co jeho kondice? Není to příliš velký risk? I trenér Vrba si toho byl vědom. „Pokud se Tomáš zraní, bude to můj průser. Ale věřím, že bude zdravý a v lepším světle se ukáže i na mistrovství Evropy,“ tvrdil před odjezdem  na soustředění do Rakouska reprezentační kouč.

Po něm už však o Rosického nominaci nemůže nikdo pochybovat. Českému kapitánovi vyšlo jak utkání s Maltou (6:0), tak i následný duel proti Rusku (2:1).

Přitom Češi do utkání nevstoupili vůbec dobře. Už od šesté minuty prohrávali po brance Kokorina. Vyrovnat se podařilo až ve druhém poločase. Ve 49. minutě Vladimír Darida křížným pasem našel Tomáše Necida , ten okamžitě sklepl míč před sebe na Tomáše Rosického a český záložník výstavním volejem poslal míč přímo k tyči. Byla to jeho první branka v národním týmu od 5. března 2014.

"Nejsem žádný velký střelec, každý gól se počítá, zvlášť když znamená vyrovnání. Je pravda, že byl podobný jako ten v baráži s Norskem, ale dnes to bylo těžší, protože jsem měl míč nahoře a musel jsem to klopit dolů," popisoval po utkání svoji branku Rosický.

VIDEO: Gól Tomáše Rosického

České mužstvo jako kdyby po vyrovnání náhle ožilo. Trojice Vladimír Darida, Jaroslav Plašil a Tomáš Rosický tvořila hru a neustále vymýšlela, jak přelstít ruskou obranu.

Právě poslední jmenovaný se snažil neustále hledat prostor pro své spoluhráče. Jeho chuť od vstřelené branky rostla. Dokonce se odhodlal k ještě jedné střele z dálky, ta mu však vůbec nesedla a míč poslal vysoko nad. Víc už český kapitán nestihl. V 84. minutě ho na trávníku vystřídal Daniel Kolář .  I tak ale musel být trenér Pavel Vrba po utkání spokojen.

 "Začátek nebyl nejlepší, zase jsme dostali první branku, což se nám v poslední době často stává. V druhém poločase to byl fotbal nahoru dolů a jsem rád, že se nám podařilo výsledek otočit. Vše nebylo ideální, někdy jsme zbytečně ve středu pole ztráceli míče. Přesto myslím, že v ofenzivě to mělo chvílemi velmi dobrou úroveň,“ hodnotil utkání Vrba.

Rosický po výhře nad Ruskem: V naší hře jsou dobré i strašné věci
Video se připravuje ...

Čech: Tyčka? Míč strašně zaplaval, málem jsem ho minul
Video se připravuje ...

Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický
Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud