1. června 2016 • 19:50

Česko - Rusko 2:1. Rosický krásně vyrovnal, Necid rozhodl

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté české reprezentace navázali na jasnou výhru proti Maltě a v předposledním přípravném zápase před EURO porazili i silnější Rusko. Svěřenci Pavla Vrby sice prohrávali od 6. minuty, ale ve druhém poločase začali úřadovat. Nejdříve parádně vyrovnal kapitán Tomáš Rosický a v samotném závěru rozhodl útočník Tomáš Necid. Češi se tak mohou radovat z výhry 2:1.



MATCH OVERVIEW LEGACY
1. 6. • 18:00
Česká republika
Česká republika
2:1
ONLINE
1. června
18:00
Rusko
Rusko
Góly

Domácí: 49. Rosický, 90. Necid

Hosté: 6. Kokorin

Sestavy

Domácí: Čech – Gebre Selassie, Hubník (46. Sivok), Kadlec, Limberský (64. Kadeřábek) – Darida, Pavelka (46. Plašil) – Dočkal (41. Skalák), Rosický (84. Kolář), Krejčí – Lafata (46. Necid).

Hosté: Lodygin (46. Marinato) – Smolnikov, V. Berezuckij (64. Neustädter), Ignaševič, Torbinskij (64. Kombarov) – Denisov, Ivanov (64. Golovin), Šatov – Smolov, Kokorin (64. Samedov), Dzjuba (46. Mamajev).

Rozhodčí

Robert Schörgenhofer (Rakousko)

Stadion

Tivoli Stadion Tirol, Innsbruck

Návštěva

650 diváků

Češi tak na třetí pokus Rusko zdolali a oplatili mu prohru z ME před čtyřmi lety. Dnes byli aktivnějším týmem. Kaňkou na utkání bylo zranění Bořka Dočkala , který v první půli odkulhal ze hřiště.

Pro české reprezentanty to byl druhý test před šampionátem, v pátek vyhráli 6:0 nad Maltou. Ihned po dnešním utkání odcestovali do Prahy, kde je 5. června čeká generálka s Jižní Koreou.

První gól padl v sedmé minutě. Ruští hráči na hranici faulu obrali o míč Daridu , Kokorin si navedl míč na střelu a vypálil. Čech si sice na míč sáhl, ale v cestě do sítě mu nezabránil.

Čech: Tyčka? Míč strašně zaplaval, málem jsem ho minul
Video se připravuje ...

Češi mohli rychle odpovědět, když Rosický našel pasem za obranu Krejčího , ten si ale míč špatně zpracoval. V 15. minutě přišla velká šance. Po kombinaci našel Gebre Selassie střílenou přihrávkou Lafatu , ale nejlepší střelec české ligy nedokázal ve skluzu dostat míč do branky. S tečovanou střelu neuspěl ani Darida.

Chvíli před pauzou musel kvůli zranění střídat Dočkal a nový muž na hřišti Skalák nestihl pokrýt Smolova, toho ale ve velké šanci vychytal Čech. Na druhé straně Lodygin chytil přímý kop Lafatovi.

Do druhé půle udělal trenér Vrba tři změny, když do hry poslal Sivoka , Plašila a Necida . A útočník Bursasporu hned byl u vyrovnání. Klíčovou postavou byl ale Rosický, jenž celou akci založil, následný přetažený centr sklepl Necid na hranici pokutového území k Rosickému, který z voleje napálil míč přesně k tyči a srovnal.

VIDEO: Vyrovnávací gól Rosického

Češi měli herně navrch, ale dostávali se spíše jen ke střelám z dálky. Rusko mohlo znovu udeřit po chybné rozehrávce Plašila, ale ten svou chybu napravil a nadějný brejk zastavil. Čech zase chytil Neustädterovu hlavičku.

Blízko ke gólu měl čtvrt hodiny před koncem Krejčí, který po Skalákově centru předskočil obránce, ale hlavičkoval jen těsně vedle tyče. V závěru měli Češi štěstí, když Čechovi prošla Denisovova střela mezi rukavicemi, ale odrazila se od tyče. Naopak na druhé straně nacentroval Krejčí ideálně na Necida a ten zařídil vítězství.

VIDEO: Vítězný gól Necida

Přípravné fotbalové utkání v Innsbrucku:

ČR - Rusko 2:1 (0:1)
Branky: 49. Rosický, 90. Necid - 7. Kokorin. Rozhodčí: Schörgenhofer - Winsauer, Brandner (všichni Rak.). Diváci: 650.

Sestavy:

ČR: Čech - Gebre Selassie, Hubník (46. Sivok), Kadlec , Limberský (64. Kadeřábek ) - Darida, Pavelka (46. Plašil) - Dočkal (41. Skalák), Rosický (85. Kolář ), Krejčí - Lafata (46. Necid). Trenér: Vrba.

Rusko: Lodygin (46. Guilherme) - Smolnikov, V. Berezuckij (63. Neustädter), Ignaševič, Torbinskij (63. Kombarov) - Denisov, Ivanov (63. Golovin) - Šatov, Smolov, Kokorin (63. Samedov) - Dzjuba (46. Mamajev). Trenér: Sluckij.

Rosický po výhře nad Ruskem: V naší hře jsou dobré i strašné věci
Video se připravuje ...

Tomáš Rosický a Vladimír Darida slaví gól do sítě Ruska
Tomáš Rosický a Vladimír Darida slaví gól do sítě Ruska

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud