6. června 2016 • 14:24

Kouč Španělů o rivalech na EURO: zmínil Chorvaty, Čechy vynechal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér španělských fotbalistů Vicente Del Bosque před startem mistrovství Evropy prohlásil, že se jeho tým poučil z nevydařeného světového šampionátu před dvěma roky, kde obhájci titulu vypadli už v základní skupině. Věří, že současné mužstvo má na to, aby jako první v historii vyhrálo EURO třikrát po sobě. Jeho cesta začne příští pondělí v základní skupině proti Česku - to však Del Bosque za největšího rivala ve skupině nepovažuje.



Nejúspěšnější zemí v historii ME je Německo, které v letech 1972 až 1980 bylo třikrát ve finále a z toho dvakrát získalo titul. Španělé vyhráli poslední dva turnaje a ve Francii by rádi završili hattrick. Pomoci by jim k tomu měla i dva roky stará nepříjemná zkušenost z Brazílie.

"Je třeba rozlišovat mezi cílem a povinností. Vyhrát titul nemůže být povinnost. To je důležité poučení, které jsme získali," řekl Del Bosque v rozhovoru pro deník Marca. "Jdeme do turnaje s nejvyššími ambicemi a to obhájit titul. Ale zůstáváme pokorní. Můžeme narazit na tým, který bude lepší. Rozhodně si nemyslíme, že jsme neporazitelní," dodal kouč.

Španělsko bude v základní skupině první soupeřem České republiky, kterou ve výčtu největších rivalů nezmínil. "Jsme ve stejné situaci jako v roce 2012, kdy jsme také obhajovali. Teď máme ale ještě více zodpovědnosti, protože obhajujeme dva tituly. Kandidátů na titul je ale více. Německo je mistr světa, Francie bude doma velmi silný protivník. Jsou tu také Itálie, Anglie, Belgie, Polsko či Chorvatsko," varoval Del Bosque před dalším soupeřem v "české" skupině D.

Více o EURO 2016 čtěte ZDE>>>

Kdo vyhraje EURO? Sen o našem triumfu i skrytý favorit Anglie, tvrdí Češi
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud