11. června 2016 • 20:48

Bale vs. Slovensko! Ke gólu mu pomohl Kozáčik, Hamšíkovi nabídl šanci

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dokázal to! Hvězdný Gareth Bale dotáhl Wales k historické výhře na EURO proti Slovensku. Ofenzivní záložník Realu Madrid otevřel skóre zápasu a byl vidět i v průběhu zajímavého utkání. Přesto nechybělo mnoho a za hrdinu by považován nebyl...



Bale totiž začal utkání hodně špatně. Hned v samotném úvodu se nechal snadno obrat o míč v nebezpečném prostoru záložníkem Markem  Hamšíkem a navíc se ani nepokusil získat ho zpět. Slovenská hvězda se díky tomu dostala až do obrovské šance, dokonce překonala i brankáře, ale kousek před čárou Wales zachránil dobíhající obránce.

O chvíli později už ale Bale ukázal, proč je ve své zemi nedotknutelným. Velšský kanonýr se postavil k přímému kopu, po vzoru Cristiana Ronalda si odkrokoval vzdálenost, vypálil a mohl slavit. Slovenský gólman Matúš Kozáčik totiž udělal krok za zeď a tuto chybičku už nestihl napravit.

I nadále byl velšský expres hodně nebezpečný. Byly sice pasáže, ve kterých fanoušci Balea příliš neviděli, ale jak se dostal k míči a nastartoval, měla obrana Slovenska problémy. V nastavení prvního poločasu se pak dostal ke střele, ale tentokrát namířil slabě jen do rukavic Kozáčika.

V 57. minutě mohl Bale zdvojnásobit skóre i svůj gólový účet v zápase, ale jeho hlavičku dokázal Kozáčik vyrazit. Chvíli poté bylo vyrovnáno, když se prosadil střídající slovenský záložník Duda.

A pak to přišlo. Déjà vu. Bale se postavil k přímému kopu. Jenže tentokrát byl míč od Kozáčikovy branky hodně daleko a podle toho celá situace dopadla. Velšan sice trefil branku, ale slovenský gólman si připsal povinný zákrok.

Rozhodnout tak musel někdo jiný. Po přihrávce Aarona Ramseyho to byl útočník Hal Robson-Kanu. Bale se každopádně ještě jednou připomněl, jeho přesný pas ale Ramsey nevyužil. I tak mohli Velšané slavit historickou výhru. Ve svém premiérovém zápase na EURO porazili Slovensko 2:1.

Kompletní servis k EURO ve Francii sledujte ZDE>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud