15. června 2016 • 19:16

Anglie jde na Wales. Pustí Hodgson na hřiště dravce Vardyho?

Autor: DIGI
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V uplynulém ročníku Premier League se nemohl zapsat lépe. Debaty kolem něj nekončí a je obletovanou hvězdou. Kdo by si dnes vzpomněl, že před pár lety Jamie Vardy málem s fotbalem seknul.



Anglie si do historických tabulek turnajů mistrovství Evropy zapsala další nevýhru v úvodním zápase. Prokletí pokračuje. V sobotu sice měli angličtí hráči triumf na dosah, ale v nastavení Rusové vyrovnali, což byl pro ostrovany hořký políček. A hned se spustila lavina nářků směrem k trenérovi Hodgsonovi, že nechal na lavičce sedět Jamieho Vardyho.

Není divu, Vardy s Leicesterem dokráčel až ke klubovému premiérovému titulu v anglické nejvyšší soutěži a sám byl vyhlášen nejlepším hráčem Premier League za uplynulou sezonu. Po dlouhých šesti letech jako první Angličan! Zda se jemu i týmu podaří podobný kousek i příští rok, to uvidíme na Nové DIGI TV, která bude zápasy Premier League od nové sezony exkluzivně vysílat. 

CHCEŠ VIDĚT SUPER FOTBAL? JDI NA NOVOU DIGI TV >>

Jenže Hodgson má jaksi potíže zakomponovat do funkčního stroje Rooneyho, Kanea a Vardyho, na což odborníci již dříve poukazovali. Trenér anglické reprezentace však už tehdy tvrdil, že jde prý o „příjemnou potíž“. Možná proto Vardy proti Rusům do hry nezasáhl. Mnozí se diví, proč Hodgson nestáhl trápícího se Harryho Kana a Vardyho nechal celý zápas sedět. Teď všichni čekají, jak své „příjemné potíže“ Hodgson vyřeší nyní a zda půjde Vardy na trávník. Uchrání Vardy Angličany od další blamáže?

Vardy vstřelil proti Sunderlandu dvacátou ligovou branku v aktuální sezoněFoto Reuters

Koho by napadlo, že roli spasitele budou na Euru 2016 připisovat někdejšímu dělníkovi, který měl fotbal jako vedlejšák. Když mu bylo patnáct, v Sheffieldu mu řekli, že z něho žádný pořádný fotbalista nebude, protože je moc malý. A dali mu sbohem.

Tak se protloukal a seniorskou kariéru začal v osmé anglické lize za Stocksbridge Park Steels FC. Tehdy byl ale hlavně dělníkem v továrně a vyráběl dlahy na zlomeniny. Trénoval párkrát do týdne po večerech po práci a pral se se spoluhráči o teplou sprchu v klubové kabině. I oblečení a výbavu si kupoval za své.

V létě 2010 poskočil do šesté ligy a šel hrát za FC Halifax Town. Zároveň se rozhodl, že vše vsadí na fotbal a dělnický mundůr pověsí na hřebík, i proto, že si při těžké manuální práci málem zničil záda. A udělal dobře, risk se vyplatil. V Halifaxu sázel do branek soupeřů jeden gól za druhým a brzy postoupil o další stupínek výše, když se upsal týmu Fleetwood Town hrajícímu pátou ligu.

I díky jeho přesným kopačkám Fleetwood postoupil od vyšší ligy, ale to už přišla nabídka od druholigového Leicesteru. Psal se rok 2012 a Vardyho hvězda začala pomalu ale jistě stoupat vzhůru. V sezoně 2013/14 tým s Vardym postoupil do Premier league a o rok později to byl především Vardy, kdo Leicesteru pomohl udržet se v nejvyšší soutěži.

CHCEŠ VIDĚT SUPER FOTBAL? JDI NA NOVOU DIGI TV >>

Tehdy ještě nikdo nečekal, že o rok později bude Leicester stát na stupínku nejvyšším a Vardy bude vyhlášen nejlepším hráčem Premier League. Leccos se dalo vytušit už mezi koncem srpna a listopadu minulého roku, kdy se Vardy zapsal do historie obdivuhodnou sérii jedenácti zápasů, ve kterých skóroval. Překonal tak Ruuda van Nistelrooye a utvořil novodobý rekord Premier League.

Jak si Vardy povede i nadále v nejvyšší anglické soutěži, se můžeme dívat na Nové DIGI TV, která bude Premier League vysílat od nové sezony exkluzivně. Připíše si Vardy první trefu i na EURO 2016 v nadcházejícím zápase s Walesem? Odpověď se dozvíme dnes.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud