Stanislav Hrabě
3. července 2016 • 15:50

Francie řeší, jak nahradit hříšníky. Dostane šanci posila Barcelony?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Francie přišla kvůli trestům za žluté karty pro čtvrtfinále EURO o dva stabilní členy základní sestavy. Proti Islandu tak nenastoupí stoper Adil Rami a defenzivní záložník N´Golo Kanté. Trenér Didier Deschamps teď musí ukázat správně prstem na náhradníky, kteří na klíčových postech provinilce zastoupí. Island už na turnaji vyřadil Anglii, a tak se má další z favoritů řádně na pozoru, aby se nepostaral o další senzaci.



Najít odpovídající náhradu do zálohy by neměl být problém. N´Golo Kanté nebyl výraznou oporou. Ve třetím utkání základní skupiny proti Švýcarsku, kdy už měla Francie postup jistý, dostal přednost Yohan Cabaye a počínal si přesvědčivě.

V osmifinále proti Irsku trenér Deschamps za nepříznivého stavu 0:1 potřeboval zvýšit údernost týmu, na post defenzivního záložníka se přesunul Blaise Matuidi, kde si počínal s tradiční noblesou, na hřiště přišel útočně laděný Kingsley Coman. Kantého absenci má tedy francouzský kouč už vyzkoušenou.

Neúčast obrovitého stopera Adila Ramiho však bude problém, poprvé se roztrhne složení obranné řady Sagna – Rami – Koscielny – Evra. Jako náhrada se nabízejí dvě varianty: Eliaquim Mangala nebo Samuel Umtiti. Veterán týmu, pětatřicetiletý levý obránce Patrice Evra se odpovědi na dotaz, koho by si vedle sebe přál, diplomaticky vyhnul.

„Nejsem trenér, ale od začátku říkám, že všichni hráči si zaslouží být tu s námi. Všichni mají důvěru a nebudu je proto srovnávat,“ řekl Evra. „Ale ať nastoupí Elia (Mangala) nebo Big Sam (Umtiti), práci odvedou, o tom jsem přesvědčen,“ zastal se obou.

Větší šance se dávají Umtitimu, jehož FC Barcelona v průběhu šampionátu vykoupila z Olympique Lyon za 30 milionů eur (přes 810 milionů korun). „Umtiti se mi zdá lepší, navíc Mangala se mi moc nelíbil ani v Manchesteru City,“ souhlasil by s touto volbu český internacionál a znalec francouzského fotbalu Vladimír Šmicer.

Nejpádnějším argumentem proti nasazení kamerunského rodáka jsou jeho malé zkušenosti. Za reprezentační tým dosud nenastoupil, v rodném listě má datum 14. listopad 1993 a je nejmladším členem výpravy. „To není žádná komplikace,“ zavrhl tuto výhradu Evra. „Jestliže je tu s námi, tak jistě právem,“ zdůraznil.

Rozhodnutí bude ovšem na trenérovi Deschampsovi. Čtvrtfinálový souboj mezi Francii a Islandem sledujte online od 21:00 na iSport.cz

Záložník Paul Pogba si po gólech Griezmanna musel oddechnout
Záložník Paul Pogba si po gólech Griezmanna musel oddechnout

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud