10. září 2019 • 22:37

Černá Hora - Česko 0:3. Rozhodl druhý poločas, výhru stvrdila penalta

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté zvítězili v pátém z osmi utkání kvalifikace mistrovství Evropy v Černé Hoře 3:0. Brzy po přestávce se po centrech Jakuba Jankta trefili slávisté Tomáš Souček s Lukášem Masopustem a v závěru nastavení proměnil penaltu Vladimír Darida. Český celek zopakoval výhru 3:0 z červnového vzájemného duelu v Olomouci.



Góly

Domácí:

Hosté: 54. T. Souček, 58. Masopust, 90+4. Darida

Sestavy

Domácí: Petković – Marušić, Lagator, Tomašević, R. Radunović (73. Bećiraj) – Hočko, N. Vukčević (C) (68. Bakić) – Boljević, Kosović (73. Savičevič), Vešović – Mugoša.

Hosté: Vaclík – Coufal, Čelůstka, Suchý (C) (46. Brabec), Bořil – Darida, T. Souček – Masopust (77. J. Kopic), Král, Jankto – Schick (90+2. Krmenčík).

Náhradníci

Domácí: Mijatović, Dragojević, Sekulić, Bakić, Janković, Bećiraj, Savičevič, Jovović, Hakšabanović, Šćekić, Jankovič, Kojašević

Hosté: Koubek, Pavlenka, Kadeřábek, Brabec, Simič, Krejčí, Kalvach, Hušbauer, Krmenčík, Kopic, Doležal, Novák

Karty

Domácí: R. Radunović, Marušić

Hosté: Jankto, T. Souček

Rozhodčí

Palabıyık – Eyisoy, Olguncan (všichni TUR)

Stadion

Gradski Stadion Podgorica, Podgorica

Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého se dočkali prvních venkovních bodů v kvalifikaci a částečně odčinili sobotní porážku 1:2 v Kosovu. Reprezentanti se vrátili na postupové druhé místo ve skupině a mají jednobodový náskok na třetí Kosovo, které prohrálo v Anglii 3:5. Právě lídra tabulky český celek přivítá 11. října v dalším utkání kvalifikace a skupinu zakončí listopadovými zápasy s Kosovem a v Bulharsku.

Na Euro projdou první dva týmy z každé skupiny, o další čtyři místa se utká 16 nepostupujících celků podle umístění v Lize národů. V samostatné historii nechyběla reprezentace na žádném z šesti mistrovství Evropy.

Trenér Šilhavý udělal oproti utkání v Kosovu jednu změnu v sestavě, když Coufal na pravém kraji obrany nahradil Kadeřábka . Hosté na ne zcela zaplněném stadionu pro 15 tisíc diváků začali aktivněji a hrozili především ze standardních situací. V osmé minutě Černohorci se štěstím ustáli závar v malém vápně, o tři minuty později se balon odrazil k Daridovi , který ale nepropálil hráče před sebou.

Domácí po 20 minutách přidali a za chvíli měli dvě velké šance. Ve 22. minutě po Boljevičově centru vypálil z voleje Hočko a Vaclík konečky prstů vytáhl míč nad břevno. Za deset minut český gólman vyrazil Mugošův pokus z úhlu a další dvě černohorské střely v poslední chvíli zblokovala obrana.

Trenér Jaroslav Šilhavý v rozpravě se čtvrtým sudím
Trenér Jaroslav Šilhavý v rozpravě se čtvrtým sudím

Češi měli dál šance po standardních situacích. V 38. minutě však hlavičkoval po rohovém kopu osamocený Souček hodně vedle. Domácí brankář Petkovič pak vyrazil Janktovu skrytou střelu a z následného rohu se Souček opět neprosadil. Těsně před přestávkou Darida trefil z dálky břevno.

Do druhé půle nahradil Brabec na stoperu zraněného kapitána Suchého . V 54. minutě zahrávali hosté přímý kop a další standardku už proměnili. Na Janktův centr si naskočil Souček a hlavou vstřelil první soutěžní branku v reprezentačním A-týmu.

Černohorce obdržený gól zaskočil a za další tři minuty inkasovali podruhé. Na konci 57. minuty po dalším Janktově centru, tentokrát z rohu, prošel míč na kraj vápna až k Masopustovi a jeho přízemní střela k tyči zapadla do sítě. Slávistický záložník dal první reprezentační branku.

Hosté pak bez větších problémů drželi náskok a přidali ještě třetí gól. Darida nejprve z přímého kopu Petkoviče nepřekonal, ale v závěru nastavení proměnil penaltu po faulu na Krále. Češi porazili soupeře i ve čtvrtém vzájemném duelu, navíc znovu bez inkasovaného gólu.

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Anglie 8 7 0 1 37:6 21
2. Česko 8 5 0 3 13:11 15
3. Kosovo 8 3 2 3 13:16 11
4. Bulharsko 8 1 3 4 6:17 6
5. Černá Hora 8 0 3 5 3:22 3

Klíčové vítězství, Euro je zase blíž! Češi v Černé Hoře vyhráli 3:0, rozhodly standardky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud