4. listopadu 2019 • 12:55

Finiš o EURO bez Schicka! Zdraví má přednost, vzkázal šéf Lipska

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve finiši kvalifikačních bojů o EURO 2020 se bude muset česká fotbalová reprezentace obejít bez Patrika Schicka. Podle informací iSport.cz s ním kouč Jaroslav Šilhavý kvůli zranění v nominaci na závěrečné zápasy s Kosovem a v Bulharsku nepočítá. Spokojený tak může být i Schickův klub z Lipska, který se proti případné nominaci dopředu ohradil.



"Nominaci na listopadové zápasy oznámíme v úterý dopoledne. Neobjeví se v ní nikdo, kdo by na zápasy proti Kosovu a Bulharsku nebyl zdravotně připravený," uvedl pro iSport.cz mluvčí reprezentace Petr Šedivý. A to právě Schick není...

"Zdraví má přednost. Schick není v pořádku, takže není důvod k jeho nominaci," bránil se útočníkově případné účasti sportovní ředitel Lipska Markus Krösche.

Patrik Schick i vinou zranění v Lipsku zatím nesbírá minuty
Patrik Schick i vinou zranění v Lipsku zatím nesbírá minuty

Třiadvacetiletý Schick zamířil do Lipska zkraje září na hostování z AS Řím. Od začátku bundesligového angažmá se ale potýká se zraněním kotníku a za německý klub zatím nastoupil pouze na 27 minut v ligovém duelu proti Leverkusenu.

Podle trenéra Lipska Juliana Nagelsmanna si Schick obnovil zranění v říjnovém přípravném duelu proti Severnímu Irsku. Nagelsmann tvrdil, že podle dohody s vedením českého týmu neměl Schick do utkání vůbec zasáhnout. Manažer národního mužstva Libor Sionko ale následně uvedl, že k žádné dohodě ohledně Schickova zápasového vytížení nedošlo.

Česká reprezentace se s Kosovem utká 14. listopadu v Plzni a o tři dny později zakončí kvalifikaci v Bulharsku. Nominaci na oba duely oznámí kouč Jaroslav Šilhavý v úterý.

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Anglie 8 7 0 1 37:6 21
2. Česko 8 5 0 3 13:11 15
3. Kosovo 8 3 2 3 13:16 11
4. Bulharsko 8 1 3 4 6:17 6
5. Černá Hora 8 0 3 5 3:22 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud