17. října 2019 • 16:25

Lipsko štve zranění Schicka: Neměl hrát. Dohoda nebyla, reaguje Sionko

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bundesliga se vrací po reprezentační pauze, Lipsko čeká šlágr s dalším ambiciózním celkem, Wolfsburgem. Kouč Julian Nagelsmann už teď má v sestavě jednu jistotu - znovu v ní nemůže být Patrik Schick. Český útočník si v zápase se Severním Irskem (2:3) obnovil zranění kotníku. A mladý trenér z toho vůbec nemá radost, třiadvacetiletý forvard podle něj navíc v pondělí vůbec neměl hrát. Manažer reprezentace Libor Sionko ovšem dohodu s klubem odmítá.



Marodka Lipsko trápí dlouhodobě. Záložník Kevin Kampl se sice vrací do tréninkového procesu, stále však chybí Ibrahima Konaté, Tyler Adams a Hannes Wolf, mladý Velšan Ethan Ampadu se navíc z reprezentačního srazu vrátil s otřesem mozku. A Patrik Schick s opětovně zraněným kotníkem.

„Jde o to stejné zranění, které měl předtím,“ upřesnil na tiskové konferenci před sobotním kláním s Wolfsburgem kouč Lipska Julian Nagelsmann. Schick zatím za jeho tým od příchodu na hostování z AS Řím odehrál jen 27 minut proti Leverkusenu, už předtím laboroval se zraněním pravého kotníku, které si nyní obnovil.

„Patrik se zranil už v pondělí v reprezentačním utkání se Severním Irskem, nikoli v Lipsku na tréninku. Po příjezdu do Lipska šel rovnou k doktorovi, tréninku se neúčastnil. Je to pro něj v novém působišti nepříjemná komplikace,“ sdělil Sportu hráčův manažer Pavel Paska. Upřesnil tak původní informaci, podle které mělo ke zdravotním potížím dojít až na tréninku německého klubu.

„Dohoda s českou stranou zněla tak, že v přátelském utkání nebude hrát. Přesto nastoupil. Je to nepříjemné, zvlášť, když se jedná o opakované zranění, které si přivodil v přípravném zápase,“ řekl Nagelsmann.

Schick v pondělním klání naskočil do hry v 65. minutě, když Šilhavého výběr prohrával o tři branky. „Promluvíme si s českou asociací. Rozuměl bych tomu, kdyby šlo o kvalifikaci, o soutěžní zápas. Ale v přáteláku za stavu 0:3 bych s hráčem naložil trochu jinak,“ rýpl si 32letý kouč.

Z českého tábora však znějí jiné hlasy. „Žádná dohoda s Lipskem ohledně Patrikova zápasového vytížení neproběhla,“ uvedl manažer národního týmu Libor Sionko. „V kontaktu byli jen kluboví a reprezentační lékaři, jinak nás žádný člen RB Lipsko nekontaktoval. Patrik byl do obou zápasů zdravotně připravený,“ doplnil.

Lipsko si bez Schicka bude muset poradit s velkou výzvou. Po dvou ligových zápasech bez výhry bude chtít obrat Wolfsburg, zatím jediný neporažený tým bundesligy, který je v tabulce druhý o bod za překvapivým lídrem, Borussií Mönchengladbach.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

26. kolo
Články odjinud


Články odjinud