1. července 2021 • 13:10

Schick mezi hvězdami! Na EURO je druhý NEJ, v čem předčil i Ronalda?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
1
  • Nejlepší fotbalisté na EURO podle speciálních statistik, které počítá UEFANejlepší fotbalisté na EURO podle speciálních statistik, které počítá UEFAFOTO: Koláž iSport.cz

    Čtyři góly, 13 střeleckých pokusů. Vysoká maximální rychlost. Čísla Patrika Schicka na probíhajícím EURO ukazují, jak moc je pro český národní tým důležitý. V podrobných statistikách FedEx, které během turnaje počítá UEFA, mu dokonce ze všech hráčů patří druhé místo. Vzhledem k tomu, že aktuální lídr Cristiano Ronaldo už s Portugalskem skončil, může se hvězda Šilhavého výběru vyšplhat ještě výš. Nabízíme pětici nejlepších hráčů podle zmiňované komplexní statistiky.

  • 5. Joakim Maehle (Dánsko)

    Statistika FeEx: 63 295 bodů
    24 let, obránce, Atalanta

    Gól proti Walesu (4:0), gól proti Rusku (4:1). Dánský levý křídelník patří mezi největší opory českého čtvrtfinálového soupeře. Na turnaji odehrál kompletní porci zápasů (4), skvěle odebírá balony (24), přihrávky rozdává s vysokou úspěšností - 83% (180/214), naběhal 41,5 kilometru. Atalanta moc dobře věděla, proč si atletického fotbalistu v lednu vytáhla z belgického Genku.

  • 4. Andrij Jarmolenko (Ukrajina)

    Statistika FedEx: 64 486 bodů
    31 let, útočník., West Ham

    Zkušený spoluhráč Vladimíra Coufala a Tomáše Součka z West Hamu prožívá báječný turnaj. Trefil se ve skupině proti Nizozemsku (2:3) i proti Severní Makedonii (2:1). K tomu přidal dvě asistence, desetkrát vystřelil na branku a soupeři ho šestkrát faulovali. Technický, rychlý, mimořádně nebezpečný. Angličané si na něj a na Olexandra Zinčenka, oba ostřílené borce z Premier League, musí dát ve čtvrtfinále EURO velký pozor.

  • 3. Robin Gosens (Německo)

    Statistika FedEx: 67 787 bodů
    26 let, obránce, Atalanta

    Patřila mu levá strana německé sestavy, v níž figuroval ve všech čtyřech zápasech na EURO. Dal branku Portugalcům, odebral jedenáct balonů, napočítali mu devět úspěšně provedených skluzů, osmkrát protihráči čistě odebral balon. Výborná defenzivní práce od muže, který patří k základním pilířům italské Atalanty. Po osmifinálové prohře s Anglií (0:2) stejně jako celý německý tým ale na turnaji skončil.

  • 2. Patrik Schick (Česko)

    Statistika FedEx: 74 277 bodů
    25 let, útočník, Leverkusen

    Čtyři z pěti českých branek na EURO jdou za jeho jménem. Patrik Schick se vyšvihl mezi absolutní hvězdy celého turnaje. Je správným kladivem, které při sebemenší příležitosti udeří. Technickou dokonalost při druhé brance z půlky hřiště proti Skotsku (2:0) není třeba víc rozebírat. V zápasech má velkou chuť, už třináctkrát vystřelil, z toho osmkrát mířil mířil na branku. Dokáže vyvinout i vysokou maximální rychlost (32,4 km/h), v ní překonává i průběžného lídra statistik Cristiana Ronalda.

  • 1. Cristiano Ronaldo (Portugalsko)

    Statistika FedEx: 88 829 bodů
    36 let, útočník, Juventus

    Průběžně nejlepší střelec EURO s pěti brankami, krom osmifinále proti Belgii se prosadil v každém portugalském zápase. Odmítá sundat nohu z plynu, i ve vyšším sportovním věku na sobě neustále dře, zůstává posedlý úspěchy a střílením branek. Šestnáctkrát vystřelil na branku, v polovině případů (8) musel zasahovat gólman, přidal i jednu asistenci. Vedení mu do konce turnaje nemusí vydržet, protože třeba Patrika Schicka čeká ještě minimálně čtvrtfinále proti Dánsku.

  • Jak se počítají statistiky FedEx

    Hodnotí se podle speciálních algoritmů nejrůznějších dat z odehraných zápasů. UEFA hráče před turnajem seřadila na základě jejich výkonů v evropské kvalifikaci a v Lize národů. Hráč je primárně hodnocen dle své pozice na hřišti - zvláštní kategorii mají brankáři, obránci, záložníci a útočníci. Příklad - pro brankáře a obránce jsou důležitá čistá konta, úspěšné souboje, odebrané míče, zatímco ofenzivní hráči se hodnotí podle branek, asistencí, centrů a přihrávek. Po každém utkání na EURO se statistiky vyhodnocují a aktualizuje se průběžné pořadí.

    iSport podcast: Francouzi doplatili na bohorovnost. Zápas jako Pogbova kariéra v kostce
    Video se připravuje ...

    Holeš je produktivní díky důrazu a skvělé střele. Jaké jsou zásadní momenty jeho kariéry?
    Video se připravuje ...

    EURO 2021: Dánové? Bude to prádelna, rozhodnou mikrosituace, smál se Kotal
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud