12. prosince 2023 • 14:35

Haškův tým u reprezentace: asistenti z Vršovic a Nedvěd. Co videoanalytik?

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
42
  • Video se připravuje ...

    Spekuluje se o tom už delší dobu. Výkonný výbor FAČR měl o novém trenérovi reprezentace hlasovat v úterý. Jednání se nakonec odložilo na leden, ale čtveřice mužů, které by si k sobě vzal největší favorit Ivan Hašek, je podle informací iSport.cz daná. Pojďme si ji zrekapitulovat. Jaká může být role Pavla Nedvěda? Kdo budou Haškovi asistenti? A kdo se zhostí role videoanalytika?

  • Trenér: Ivan Hašek (60 let)

    Poslední angažmá: reprezentace Libanonu

    Hlavní osoba štábu, který se s českým týmem porve o úspěch na EURO v Německu. Už na jaře ho prosazoval šéf asociace Petr Fousek, až nyní pravděpodobně projde u výkonného výboru a dočká se oficiálního jmenování. Národní tým vedl krátce v roce 2009, naposledy vedl reprezentaci Libanonu.

    Ivan Hašek léta trénoval v arabském světě Ivan Hašek léta trénoval v arabském světěFoto Barbora Reichová / Sport

  • Asistent: Jaroslav Köstl (34)

    Poslední angažmá: asistent ve Slavii

    Překvapivé jméno, dlouholetá pravá ruka Jindřicha Trpišovského. Pokud se objeví v národním týmu, dostane novou šanci, třeba se i více osamostatnit a zacílit směrem ke kariéře hlavního kouče. Čerstvá, mladá krev a uznávaná persona stojící za úspěchy ve Slavii, kterou v případě reprezentačního angažmá opustí.

    Jako asistent k reprezentaci údajně míří asistent Jindřicha Trpišovského ve Slavii Jaroslav Köstl Jako asistent k reprezentaci údajně míří asistent Jindřicha Trpišovského ve Slavii Jaroslav KöstlFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Asistent: Jaroslav Veselý (46)

    Poslední angažmá: trenér Bohemians

    Haškův asistent v Emirátech, za uplynulou sezonu velmi chválený za práci v Bohemians. Vršovický celek zatím nekývl na zapojení hlavního kouče do reprezentačních struktur. Je možné, že by v Ďolíčku zůstal a u národního týmu působil souběžně.

    Trenér Bohemians Jaroslav Veselý Trenér Bohemians Jaroslav VeselýFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Videoanalytik: Miroslav Jirkal (68)

    Poslední angažmá: asistent I. Haška u reprezentace Libanonu

    S Ivanem Haškem spolupracoval v Libanonu. Má výborné analytické oko, dokáže přesně popsat dění na hřišti. Platný při chystání taktiky, jeho odborných znalostí často využívá v textech i deník Sport. Do práce u nároďáku má velkou chuť a na novou výzvu je připravený.

    Expert Miroslav Jirkal ve studiu iSport.cz Expert Miroslav Jirkal ve studiu iSport.czFoto iSport.cz

  • Manažer: Pavel Nedvěd (51)

    Poslední angažmá: viceprezident Juventusu

    Největší jméno v chystaném Haškově týmu. Dlouho vedl Česko jako kapitán na hřišti, z pozice viceprezidenta sbíral funkcionářské zkušenosti v Juventusu. Teď půjde jen o to, jak případnou roli manažera přijme – zda v plné roli, nebo spíš z pozice ambasadora a v manažerské práci ho bude někdo doplňovat. Podle informací iSport.cz upřednostňuje první variantu, tedy práci na plný úvazek.

    Bývalý vítěz Zlatého míče Pavel Nedvěd by měl u reprezentace plnit roli manažera Bývalý vítěz Zlatého míče Pavel Nedvěd by měl u reprezentace plnit roli manažeraFoto Pavel Mazáč / Sport

Vstoupit do diskuse
42

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud