Pavel Kalouš
9. září 2012 • 09:15

ZNÁMKOVÁNÍ po Dánsku: Nejlepší byl Čech, od Vydry se čekalo víc

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČEŠI POD LUPOU | Čeští fotbalisté dosáhli ve svém úvodním duelu kvalifikace o postup na mistrovství světa v Brazílii na vymodlenou remízu a podle toho také zápas v Dánsku vypadal. O cenný bod se nejvíce zasloužil čistým kontem Petr Čech, útok byl ale povětšinou bídný... Jak hodnotil výkony českých reprezentantů fotbalový expert deníku Sport Pavel Kalouš? Známkuje se od 10 (nejlepší) po 1 (nejhorší).



Petr ČECH 9

Na nudu v bráně si podle očekávání stěžovat nemohl. A nejvíc si asi bude pamatovat KrohnDehliho, jehož střely zpoza vápna k tyči dvakrát vytahoval na roh. Parádní výkon.

Theo GEBRE SELASSIE 7

Je na něj spoleh. Poctivě u lajny kmital s KrohnDehlim, podporoval ofenzivu a snad se u toho ani nestačil zadýchat. V první půli bleskovým centrem nabídl šanci Pekhartovi, toho ale míč minul.

Tomáš SIVOK 6

V úvodu si vybral slabší chvilku, když se kolem něj v malém vápně prohnal Kjaer, ale jinak byl bezchybný. Dirigoval obranu a ve druhé půli skočil do Aggerovy střely, která by nejspíš skončila gólem.

Marek SUCHÝ 5

V defenzivě jistý, když měl ale rozehrávkou podpořit přechod do útoku, často jen alibisticky poslal míč do strany. V základu nastoupil po dvou letech, a i proto na něm bylo znát, že nechce nic zkazit.

Michal KADLEC 6

Posunul se na levý kraj obrany a vedl si dobře. Rommedahl mu dával hodně zabrat, až na situaci z úvodu druhé půle, kdy ho přelstil v hlavičkovém souboji, však dánskou hrozbu vymazal.

Tomáš HÜBSCHMAN 6

Pokračuje ve výborných výkonech z EURO. Svým přehledem dokázal uklidnit tým, když to nejvíc potřeboval. Trpělivě nahlodával dánskou rozehrávku a hlavně nekazil.

Jaroslav PLAŠIL 5

Odvedl svůj reprezentační průměr. Pozorně hlídal střed pole, směrem dozadu byl ale jistější než v ofenzivě. Svou kreativitou ji mohl podporovat víc, většinou se ale držel zpátky. Škoda.

Matěj VYDRA 4

Byla to jeho reprezentační premiéra, jenže i tak se od něj čekalo víc. Byl nevýrazný a ani jednou se nedostal do šance. Mezinárodní fotbal je zkrátka někde jinde než druhá anglická liga.

Dobojováno! Čeští fotbalisté dosáhli v dánské Kodani na startu kvalifikace o postup na MS 2014 na vytouženou remízu 0:0
Dobojováno! Čeští fotbalisté dosáhli v dánské Kodani na startu kvalifikace o postup na MS 2014 na vytouženou remízu 0:0

Petr JIRÁČEK 5

Zaslouží pochvalu za bojovnost. Byl aktivní a ze středu pole se snažil tvořit hru, bylo na něm ale znát, že tahle role mu úplně nesedí. Ve druhé půli mu navíc viditelně došly síly.

Jan REZEK 6

Právě on je autorem obou českých střel v utkání a zvlášť ta první Dány pořádně vyděsila. Ve 36. minutě napřáhl ze třiceti metrů, gólman Andersen ale míč s námahou vyrazil.

Tomáš PEKHART 5

Čekání na první reprezentační gól pokračuje. Na hrotu byl odříznutý, mezi ním a záložní řadou zela až příliš velká propast. To mu s přibývajícím časem bralo sílu i chuť bojovat.

František Rajtoral, Vladimír Darida a Josef Hušbauer nebyli hodnoceni.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud