Jonáš Bartoš
2. října 2012 • 10:06

Bílek nepovolal na kvalifikaci ani Dočkala, ani sparťana Kadlece

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér české fotbalové reprezentace Michal Bílek nenominoval na zápasy kvalifikace MS s Maltou a Bulharskem sparťanského útočníka Václava Kadlece. Mezi dvacítkou vyvolených není ani Bořek Dočkal, jenž nyní hraje v Norsku. Kouč národního týmu tak věří své osvědčené sestavě a svým tradičním vyvoleným. V nominaci stále chybí zraněný špílmachr Tomáš Rosický.



Čeští fotbalisté přivítají Maltu 12. října v Plzni, o čtyři dny později v Praze na Letné vyzvou Bulharsko. Kvalifikaci o postup na šampionátu v Brazílii zahájili svěřenci kouče Bílka bezbrankovou remízou v Dánsku.

"Necháváme si určitá okénka pro další donominování, v týdnu jsou před námi evropské poháry, pak liga. Ještě mám v nominaci dvě místa," naznačil Bílek, že by ještě mohl sáhnout po nějakých hráčích do ofenzivy.

V úvahu by v takovém případě připadali nejspíš zmiňovaní Václav Kadlec s Bořkem Dočkalem. Velkou pozornost budí výkony jihlavského Stanislava Tecla a olomouckého Michala Ordoše.

"Tecl se jeví se velmi dobře, má formu. Jde o silného hráče, je ohromně platný. Patří do okruhu fotbalistů, které budeme v posledním kole sledovat. Jeho případné donominování by bylo komplikací pro jednadvacítku, tam se jeví jako klíčový hráč," uvedl reprezentační kouč.

Proč někoho ze zmíněných fotbalistů nenominoval rovnou? Bílek nabídl jednoduché vysvětlení.

"Například Dočkal má před sebou ještě Evropskou ligu s Leverkusenem. Hráči mají ještě možnost na sebe upozornit, poté se rozhodneme. Nechci ale říkat, jaká je pravděpodobnost, že ještě někoho povoláme. Opakuji, v tuto chvíli je to konečná nominace," konstatoval kouč.

Bílek ještě v pondělí hovořil s Tomášem Rosickým, jehož zdravotní stav mu zatím nedovolí do kvalifikace naskočit. "Zapojil se do tréninku, ještě to má ztuhlé, chce to čas. Neřekl mi přesně, kdy by se ten jeho návrat mohl uskutečnit," doplnil trenér české fotbalové reprezentace.

Podle Bílka záložník Arsenalu neuvažuje o tom, že by kvůli častým zraněním ukončil reprezentační kariéru. "Nenaznačil mi ani v nejmenším, že by chtěl končit. Má velkou chuť do fotbalu, určitě se dá do pořádku," poznamenal kouč.

O obsazení pozice útočníka ještě Bílek není rozhodnutý. "Je velká pravděpodobnost, že se na hřišti objeví Pekhart. Potřebovali bychom, aby začal dávat góly, věříme, že to na tomhle srazu protrhne," doufá trenér.

Těší ho forma dalších útočníků. "Lafata si drží laťku vysoko, góly dává dlouhodobě. Jeho forma je pořád stejná. Chtěli bychom, aby se začal střelecky prosazovat Tomáš Pekhart, byť je bundesliga náročnější soutěž než česká liga.  Mám radost, že se prosazuje Vydra, který dal gól ve svém posledním zápase."

Nominace ČR pro kvalifikační zápasy proti Maltě a Bulharsku:

Brankáři: Čech, Laštůvka, Drobný
Obránci: Gebre Selassie, Hubník, Kadlec, Rajtoral, Sivok, Suchý, Limberský
Záložníci: Darida, Hübschman, Plašil, Petržela, Rezek, Hušbauer, Jiráček
Útočníci: Vydra, Pekhart, Lafata.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud