Pavel Kalouš
12. října 2012 • 04:59

Bílek chystá uragán. K Rezkovi půjde do útoku Lafata, nebo Pekhart

Autor: Pavel Kalouš, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sláva! Trenér české fotbalové reprezentace Michal Bílek se nejspíš rozhodl poslat do zápasu kvalifikace o postup na MS 2014 proti Maltě dva útočníky. Jistotu v sestavě má podle všeho na hrotu Jan Rezek, druhou pozici hrotového hráče obsadí buď jablonecký kanonýr David Lafata, nebo Tomáš Pekhart, jenž hraje za bundesligový Norimberk. Každopádně je patrné, že by čeští fotbalisté rádi uťali sérii čtyř duelů bez vstřelené branky, v cestě jim stojí momentálně 153. tým světa. Zápas se hraje v Plzni od 18 hodin.



Úkol má Bílkova družina proti Maltě jasný, zvítězit a připsat si do tabulky tři body. Jinak by postupové plány do Brazílie dostaly už v počátku kvalifikace považlivou trhlinu.

"Uvědomuju si, že když nevyhrajeme, zkomplikujeme si cestu na mistrovství světa," připustil trenér českého nároďáku. Týmu věří. "Naše kvalita by se měla projevit. Při vší úctě k Maltě máme lepší tým. Finsko jsme podcenili, teď se nic podobného opakovat nebude," slíbil Bílek.

Podle informací Sportu proto český tým vyrukuje na Maltu s ofenzivní sestavou, v níž budou, světe div se, dva útočníci. Jedním z nich má být s jistotou Jan Rezek. Kdo ale bude jeho parťákem, to není jisté. Bílek váhá mezi jabloneckým Davidem Lafatou a Tomášem Pekhartem z bundesligového Norimberku.

"Mám v útoku jeden otazník," naznačil Bílek, že úvahy deníku Sport o nasazení dvojice útočníků jsou správné. Vše vyhlíží tak, že favoritem kouče je stále Pekhart, i když se v koncovce trápí. Stejně jako celý český tým, ten neskóroval už 378 minut. "Potřebuje góly a já věřím, že proti Maltě přijdou," věří kouč.

Kromě jedné pozice v útoku má Bílek neobsazené ještě místo pravého záložníka. Tam připadají v úvahu František Rajtoral z Plzně a explzeňský Milan Petržela. "Stále váhám," poznamenal trenér české reprezentace.

Bílek se snaží do týmu pumpovat optimistickou atmosféru, i když si i on sám musí uvědomovat, že v případě neúspěchu s Maltou může být ohrožena i jeho pozice. "Nemělo se stát, že jsme prohráli s Finskem, ale zápas v Dánsku jsme zvládli dobře. Nemyslím si, že bychom měli být v pesimistické náladě," dodal.

Jan Rezek se může radovat, podle všeho má místo v útoku v zápase kvalifikace MS 2014 proti Maltě jisté
Jan Rezek se může radovat, podle všeho má místo v útoku v zápase kvalifikace MS 2014 proti Maltě jisté

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud