17. října 2012 • 12:12

Kouč nároďáku Bílek se diví: Petice? Proč? Není důvod mě odvolávat

Autor: pj, kap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Michal Bílek nechápe signatáře petice, kteří se dožadují jeho odvolání z postu trenéra fotbalové reprezentace. Rezignaci vyloučil a řekl, že ke změně není důvod. Případný vyhazov by ho hodně překvapil.



O informaci, že lidé podepisují petici (už přes 2000 fanoušků), se Michal Bílek dozvěděl až na středeční tiskové konferenci.

Jeho reakce? Hořký usměv a tato slova: „Tlaky na moje odvolání jsou po celou dobu, co jsem u národního týmu. Je to furt.“

Mávnul rukou a ukázal, že si z nespokojených fanoušků velkou hlavu nedělá. Hlasům pro jeho odvolání totiž nerozumí. K tomu prý není důvod. „Anebo si to myslíte? Měli by mě odvolat?“ ptal se Bílek zvýšeným hlasem novinářů.

„Chápu, že by spousta lidí byla ráda, abych skončil, ale mě osobně by překvapilo, pokud by Výkonný výbor FAČR k takovému kroku sáhl. Když si objektivně vyhodnotíte všechny okolnosti, tak musíte dojít k závěru, že není nutné, aby došlo k nějaké výměně. Není k tomu důvod. Máme pět bodů a reálnou šanci bojovat o druhé místo.“

Petici pro jeho odvolání nechápe ani Vladimír Šmicer, manažer reprezentace. „Co se tady zase rozpoutává? Je mi z toho smutno. Buďme jsme na jedné lodi, nebo ne,“ divil se. „Fotbal je sport, proto je krásný. Někdy bolí, někdy přináší radost. A o tom to je,“ doplnil.

Bílkův konec tedy nečekejte. I on tvrdí, že si na život pod tlakem zvykl.

„Není to jednoduché a radost z toho nemám. Ale taková je realita. Logicky se vám pracuje lépe, pokud cítíte všeobecnou podporu. Tu nemám, ale už jsem se s tím naučil žít,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud