22. března 2013 • 23:03

Dobrá práce, chválil Bílek Jiráčka. Uhrin: Nebyla to dobrá volba

Autor: jon, šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pár hodin před zápasem s Dánskem zazněla z českého tábora překvapivá zpráva. Nejde to, Tomáš Rosický hrát nebude. Pozici podhrotového hráče zaujal v sestavě fotbalové reprezentace místo zraněného českého kapitána Petr Jiráček. Záložníkovi Hamburku nešla upřít buldočí snaha. Ale nebylo to ono.



Trenéru Bílkovi se nabízelo několik variant, jak zalepit díru po lídrovi týmu. Nakonec ukázal na Petra Jiráčka. Byť záložník v Hamburku pravidelně nehraje, dostal na pozici podhrotového hráče přednost on. „Nikdy mě nezklamal,“ říkal už před utkáním na jeho adresu kouč národního týmu.

Po konci zápasu při hodnocení Jiráčkova výkonu mluvil trenér Michal Bílek také hlavně o pozitivech. „Odvedl dobrou práci, pracoval na velkém prostoru, ale po přestávce mu začaly docházet síly.“

Úplně opačně to viděl trenér vicemistrů Evropy 1996 Dušan Uhrin. „Nebyla to dobrá volba. Jiráček nemůže být na místě podhrotového hráče.“ Podle Uhrina si měl Jiráček vyměnit postavení s Daridou. „To je technický fotbalista, který umí tvořit a vystřelit. Jiráček má velký akční radius, umí bránit, i proto si myslím, že si měli role vyměnit. Pokud měl tedy Jiráček vůbec nastoupit, protože ta nerozehranost na něm byla hodně vidět.“

Slabá herní praxe byla na Jiráčkovi skutečně znát, vždyť za Hamburk letos odehrál pouhých 13 minut. Často ztrácel balony, nedařilo se mu v soubojích jeden na jednoho. Často se místo dravého průniku jen opřel do soupeře a zkoušel vykoledovat faul, což mu sudí nebaštili.

Jediný pokus o střelu v prvním poločase Jiráčkovi zablokovala dánská obrana. Plusem u jeho hry může být aktivita a snaha zapojovat se do českých akcí, což však je na hráče jeho formátu hodně málo. Rosický šel do hry v 61. minutě, kdy nahradil právě Jiráčka. To už ale český tým prohrával 0:1. Domácí pak inkasovali ještě dvě branky a musí strávit těžkou porážku 0:3.

Kadlec se postaral o jedinou branku českého týmu
Kadlec se postaral o jedinou branku českého týmu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud