27. března 2013 • 09:58

Arménský tisk chválí Čecha: Klíčový byl zákrok v první půli

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uznali, že na pozorně hrající Bílkovu partu neměli. Čeští fotbalisté si vysloužili za kvalifikační výhru 3:0 v Arménii uznání místního tisku. Média naopak výrazně kritizovala svůj národní tým špatně zvolenou taktiku a nepřesnou koncovku. K výhře podle nich také výrazně přispěl svými zákroky Petr Čech.



"Oba celky měly před zápasem hodně svých problémů, ale Češi se s tím vypořádali mnohem lépe," píše server ePress.am. Poukazuje také na to, že Arméni nevěnovali dostatečnou pozornost středu hřiště.

A vyzdvihuje změny v české sestavě. "Naopak v arménské sestavě se nezareagovalo dobře na to, že někteří hráči vypadli kvůli kartám a zraněním."

Arménská média se shodují, že klíčovým momentem byla šance Jury Movsisjana lapená brankářem Petrem Čechem. "Movsisjan byl na hrotu hodně osamocený, přesto se dokázal dostat do dobrých šancí. V cestě mu však vždy stál výborný Čech," tvrdí ePress.am.

Česká reprezentace před zápasem s Arménií
Česká reprezentace před zápasem s Arménií

Dalším klíčovým okamžikem určila média úvodní gól v podání Matěje Vydry, při němž arménským hráčům vyčítaly zbytečnou chybu ve středu hřiště umožňující český brejk. "Více český gól si šlo stěží představit," dodává ePress.am.

Jako důvody prohry arménská média nejčastěji uvádějí špatně vytvořenou sestavu reprezentačního mužstva, základní nedostatek týmové disciplíny a spolupráce, nepozornost a nezkušenost některých hráčů. Neujaly se ani střídání.

Jak píše arménský zpravodajský server PanArmenian.net, záložníci Aras Özbiliz a Artur Sarkisov nedokázali zachránit arménské šance.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud