11. září 2013 • 19:05

STATISTIKY: Centrem dění byl Pirlo, českou hru ničila zranění

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté přišli porážkou v Itálii pravděpodobně o poslední šanci jak se kvalifikovat na mistrovství světa do Brazílie v roce 2014. Podívejte se na některé statistické zajímavosti ze středečního zápasu.



„Podívejte se na oba obrázky proudu hry. Ten italský vypadá, že má řád. Dějí se v něm nacvičené věci. Myslím, že kdybychom se koukli na jejich jiný zápas, bude to vypadat podobně.

Centrem všeho je Pirlo, který sbírá míče od obránců a rozděluje je do stran na krajní hráče Maggia a hlavně doleva na Pasquala. A potom přicházejí centry ze stran, po nichž domácí hlavně v první půli měli několik šancí, především Balotelli.

Zajímavé je, že Pirlo se moc nevysouvá jako podhrotový hráč za Balotelliho, ani mu moc nenahrává (třikrát v utkání). To obstarají ty kraje. A ještě jednou Pirlo – získal patnáct míčů. Takže špílmachr, ale taky pracant.

Italská hra se točila především kolem PirlaFoto sport

Na to obecně čeští hráči moc nechtějí slyšet. Český proud hry velmi zkreslilo to, že brzy střídali Rosický i Darida, jinak by vypadal jinak. Ale i tak je patrné, že Gebre Selassie není v dobré formě.

Přestože Italové hráli hlavně v jeho prostoru, moc se nedostával k míči. To je patrné i z údajů v tabulkách (dole na této straně). Oproti Limberskému měl téměř třetinové držení míče, poloviční počet zahraných míčů i úspěšných přihrávek.

Jak si vedli v Itálii čeští fotbalisté?Foto sport



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud