17. října 2013 • 09:00

Bůh žehnej Americe, křičel komentátor. USA spasily Mexiko v boji o MS

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Amerika v dnešních dnech není zrovna tou nejmilovanější zemí na světě. Tedy kromě Mexika. Tamní fotbaloví fanoušci vzývají své severní sousedy, protože jen díky nim mají stále šanci postoupit na mistrovství světa do Brazílie.



S Mexikem to už vypadalo hodně špatně: v posledním kvalifikačním zápase o světový šampionát prohrávalo v nastaveném čase v Kostarice 1:2 a pomalu se loučilo s nadějí na postup alespoň do baráže s Novým Zélandem.

Nicméně v souběžně hraném zápase Panamy s USA přišla pro Mexičany pomoc shůry. Američané prohrávali v závěru také 1:2 a několik desítek vteřin od historického postupu do baráže byli právě domácí.

Jenže... Američané dokázali duel díky dvěma gólům v nastavení otočit a zatímco fotbalistům Panamy zbyly jen oči pro pláč, Mexičané byli v euforii. Tu dobře ilustruje záznam z mexické televize.

VIDEO | Podívejte se na reakci mexického komentátora

Poslední minuty obou zápasů tam běžely na obrazovce zároveň, a když Američané vyrovnali, což už Mexičanům na baráž stačilo, komentátor upadl do euforického transu.

Nejdříve se radoval španělsky, pak ale přešel do angličtiny a děkoval svým severním sousedům: "Milujeme vás! Milujeme vás navždy! Aaaaaaa, Bůh žehnej Americe!" řval komentátor radostně do mikrofonu a vůbec ho v té chvíli nenapadlo kritizovat svůj vlastní tým, který si mohl pojistit dvouzápasovou baráž proti Novému Zélandu získaným bodem sám...

Svoji vděčnost ale vyjevili i fanoušci, kteří se vyřádili na Twitteru:

Zároveň ale vtipně upozorňují, že v baráži už mexickým zombíkům Američané nepomůžou...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud