19. listopadu 2013 • 14:14

Francouzi před odvetou hlásí: Jsme připraveni pro postup zemřít!

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 21:00 | Situace je sice vážná, nikoli však beznadějná. Fotbalová Francie vyhlásila před odvetou baráže s Ukrajinou mobilizaci. Ribéry a spol. jsou odhodláni k zázraku, za smazání dvougólového manka z Kyjeva (0:2) jsou ochotni položit život. Některé z bývalých hvězd ovšem v postup na MS nevěří.



MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 11. • 21:00
Francie
Francie
3:0
ONLINE
19. listopadu
21:00
Ukrajina
Ukrajina
Góly

Domácí: 22. Sakho, 34. Benzema, 73. Gusev (vl.)

Hosté:

Sestavy

Domácí: Lloris (C) – Debuchy (78. Sagna), Varane, Sakho, Evra – Pogba, Cabaye, Matuidi – Valbuena, Benzema (82. Giroud), Ribéry

Hosté: Pjatov – Mandzjuk, Chačeridi, Rakickij, Ševčuk – Bezus (64. Gusev) – Jarmolenko, Edmar, Rotan (C), Konopljanka – Zozulja (76. Selezňov)

Karty

Domácí: Sakho, Evra, Debuchy

Hosté: Rotan, Chačeridi, Chačeridi (č), Mandzjuk

Rozhodčí

Skomina – Zunic, Ul (všichni Slovinsko)

Stadion

Stade de France, Saint-Denis (kapacita 81338 míst)

Téměř na den přesně před 20 lety zažila Francie šok - porážka s Bulharskem (1:2) poslala na MS 1994 vítěze. Park princů tehdy v dresu „trikolory“ opouštěl v slzách současný reprezentační trenér Didier Deschamps. V jakém rozpoložení bude dnes večer na Stade de France?

„Ano, dostali jsme v Kyjevě facku, ale nevidím důvod, proč bychom to nemohli v Paříži otočit. Člověk si musí věřit za každé situace, snažím se to šířit kolem sebe. Hráči si musejí vsugerovat, že postoupit možné je,“ uvedl Deschamps.

Soudě podle slov útočníka Oliviera Girouda se mu to daří víc než solidně. „Jsme připraveni na hřišti zemřít. Aby na nás fanoušci a lidé, kteří za námi stojí, mohli být hrdí,“ vyhlásil střelec Arsenalu. Právě v nadšení, agresivitě a ochotě vyždímat ze sebe všechno dal soupeř Francii lekci.

Ukrajinci: Nic není hotovo!
Zatímco Francouzi stojí na prahu velkého neúspěchu, Ukrajinci mohou vyhlížet svou druhou účast na světovém šampionátu v historii. Dosud si zahráli jen před sedmi lety na turnaji v Německu. V prvním zápase pečlivě bránili a stejnou taktiku hodlají použít i v Paříži. Byť jim budou chybět potrestaní obránci Kučer a Fedeckij, který v Kyjevě vymazal hvězdného Ribéryho. „Máme to nadějně rozehrané, ale hotovo není,“ varoval ukrajinský kapitán Ruslan Rotan.

Ovšem ne všichni Francouzi jsou před odvetou pozitivně naladěni. Někdejší výtečný záložník Youri Djorkaeff by považoval postup na světový šampionát za malý zázrak. „Ukrajinci nás v prvním zápase rozdrtili, dát takovému týmu tři branky bude velmi, velmi obtížné.“ Podle něj je potřeba vzít si z nadšeného výkonu Ukrajinců příklad. „Pokud dáme do hry srdce a odhodlání, společně s našimi technickými dovednostmi jsme schopni se zázraku přiblížit. Šance na postup ale vidím nízké,“ dodal Djorkaeff.

Proti Francouzům jde statistika, v historii baráže se ještě žádnému týmu nepodařilo dohnat dvougólovou ztrátu. Ovšem Deschampsovi se takový „kousek“ povedl na klubové úrovni. V roce 2004 vyřadil s Monakem ve čtvrtfinále Ligy mistrů Real Madrid i přes prohru 2:4 ve Španělsku (doma výhra 3:1). „Tohle je silný argument, že to možné je,“ podotkl kouč.

Francie - Ukrajina (21:00) Francie - Ukrajina (21:00)Foto spo

Pokud to jeho svěřenci nezvládnou, nejenže bude rozmetán jejich sen o úspěchu na velkém turnaji, nýbrž to může znamenat konec reprezentační kariéry hlavní hvězdy Francka Ribéryho, o čemž se v médiích spekuluje.

„K tomu nedojde, mužstvo to zvládne. Musí však hrát na hranici fyzického vyčerpání, použít pozitivní emoce a inteligentní taktiku,“ napsal na Twitter mistr světa z roku 1998, obránce Bixente Lizarazu.

Komentáře k dalším barážovým utkáním si prohlédněte v galerii

Švédsko - Portugalsko (20:45)
Švédsko - Portugalsko (20:45)
 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud