26. září 2022 • 15:55

Prostor na změny v české sestavě: šance pro Kalvacha i nová křídla

Autor: fej
Vstoupit do diskuse
4
  • Video se připravuje ...

    Sobotní zápas s Portugalskem (0:4) se vůbec nepovedl, v úterý ve Švýcarsku musí česká reprezentace předvést mnohem lepší výkon. A pro závěrečný duel Ligy národů se nabízí hned několik změn v sestavě... Na kterých postech by trenér Jaroslav Šilhavý měl sáhnout pro jiná jména?

  • Brankář

    Tomáš Vaclík, jindy zásadní opora mančaftu, neměl proti Portugalcům svůj den. Z pěti střel schytal čtyři branky. Nabízí se nasazení plzeňského démona Jindřicha Staňka. Už v červnu zachytal v Lize národů velmi dobře v Portugalsku. Je ve formě.

    Tomáš Vaclík po zápaseFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Stoper

    Ondřej Kúdela zaskočil za zraněného šéfa Jakuba Brabce. Byť ho gólman Vaclík chválil, byl u dvou inkasovaných branek. Řešení je složité. Do středu trojky by mohl zapadnout Jaroslav Zelený, spíše se však čeká změna systému, návrat ke čtyřem obráncům.

    Zklamaný Ondřej Kúdela po zápase s PortugalskemFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Střed zálohy

    Po sobotním večeru lze zpochybnit i pozici Tomáše Součka. Kapitán hrál na své poměry hanebně. Nepomohl mu ani Alex Král, i když na první pohled hýřil energií. Je na čase zasadit vedle Součka Lukáše Kalvacha, Plzeňáka v ideálním rozpoložení.

    Alex Král během zápasu s PortugalskemFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Křídla

    Adam Hložek zklamal, Antonín Barák se necítil vpravo komfortně. Sice hrál na podobném místě ve Veroně, ale tam měl více volnosti. Navíc křídla společně s Patrikem Schickem nefungovala v presinku. Nachystáni jsou Adam Vlkanova s Václavem Černým.

    Adam Hložek v těsném souboji během zápasu s PortugalskemFoto ČTK / Kamaryt Michal

Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud