11. září 2012 • 11:26

Soupeř pro baráž jednadvacítky? „Lvíčata“ se mohou bít se Slováky

Autor: kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna věc je před pátečním losem baráže o EURO U-21 jistá. Český výběr se v boji o účast na šampionátu v Izraeli vyhne nejsilnějším evropským zemím, byť mu hrozí třeba Rusko. Ovšem ve hře je i atraktivní souboj se Slovenskem.



Češi si zajistili účast v baráži už páteční remízou v Černé Hoře, v pondělí ji potvrdili vysokou výhrou nad Walesem (5:0) a teď už může výběr do jednadvaceti let zaměřit svou pozornost na páteční los.

V něm budou Kalas a spol. nasazení a podle neoficiálních informací by je měli v elitní sedmičce doplnit také Španělé, Němci, Nizozemci, Italové, Angličané a velmi pravděpodobně i Francouzi.

Ti jsou na hraně s Rusy, kteří podle všeho zůstanou mezi nenasazenými, a budou patřit k nejméně oblíbené variantě pro zmíněnou sedmičku zvýhodněných zemí.

Pro tým trenéra Jakuba Dovalila tak připadá v úvahu s výjimkou „sborné“ také Dánsko, Norsko, Srbsko, Švédsko, Švýcarsko a Slovensko, které „lvíčata“ porazila v dubnovém přípravném utkání 2:1.

Východní sousedé mají jistotu, že nenarazí na Francii, s níž se střetli už v základní skupině. Toto pravidlo platí i pro dvojici Anglie-Norsko a Španělsko-Švýcarsko.

Los se uskuteční v pátek 14. září a začne ve 14 hodin. Barážová utkání jsou na programu 12. a 16. října.

Los baráže o EURO U-21 (2013, Izrael)
Nasazené týmy
Anglie, Francie, ČESKO, Itálie, Německo, Nizozemsko, Španělsko
Nenasazené týmy
Dánsko, Norsko, Rusko, Slovensko, Srbsko, Švédsko, Švýcarsko
Pozn.: Rozdělení do košů ještě není oficiální.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud