16. října 2012 • 17:38

Děkujeme, rozhodčí. Češi dohráli v devíti, Kalas s Kadlecem za karty tleskali

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Nasazení, vůle, bojovnost, odhodlání. Fotbalisté české jednadvacítky sehráli na půdě ruského favorita odvážnou partii, v barážové odvetě hráli 2:2. Remíza k postupu na mládežnické EURO bohužel nestačila. Utkání nedohrála dvojice českých reprezentantů. Tomáš Kalas i Václav Kadlec šli pod sprchy po dvou žlutých kartách, oba se na finského arbitra hodně zlobili.



Na stadionu v Jekatěrinburgu Češi předvedli sympatický výkon. Dovalilův výběr věděl, že po domácí prohře 0:2 má v odvetě jedinou možnost - útok, útok a zase útok.

Lvíčata neodradil ani trpký začátek, když už v šesté minutě inkasovala po penaltě Smolova. Ve vápně fauloval stoper Kalas, za zákrok dostal žlutou kartu.

Brzy však vyrovnal Wágner a Češi odstartovali honbu za postupem. Domácí tým přehrávali, dobře napadali a drali se do ofenzivy. Vynikal zejména sparťanský talent Václav Kadlec.

Dvacetiletému útočníkovi chybělo jediné, bohužel to nejpodstatnější - góly. V prvním poločase předvedl úchvatné sólo, prodral se do vápna, zakončil. Jenže míč letěl pár centimetrů vedle tyče ruské branky. Neprosadil se ani v dalších slibných možnostech.


Ve druhém poločase přidal Wágner druhou českou branku, výborně hrajícímu týmu chyběl k postupu jediný gól.

Snažení českého týmu zkomplikovala situace ze 75. minuty. Kalas se u půlící čáry zaklesl s útočníkem Smolovem, rozhodčí pískl faul českého stopera. Navíc vytáhl žlutou kartu, což znamenalo jediné - vyloučení a odchod do kabin.

Devatenáctiletá opora zadních řad nevěřícně kroutila hlavou, šlo o hodně přísné vyloučení. Kalas pak v náznaku ironie sudímu podal ruku a při odchodu z trávníku mu ještě zatleskal.

O osm minut později Rusové vyrovnali na 2:2, čímž si zajistili postupovou jistotu. Před koncem utkání frustrovaný český tým schytal ještě jedno vyloučení. Druhou žlutou viděl i Kadlec, také on "poděkoval" rozhodčímu potleskem.

Česká jednadvacítka má smůlu, i přes srdnatý výkon v Rusku na závěrečný turnaj mistrovství Evropy nepojede. Ztráta 0:2 z duelu v Jablonci už byla nad jejich síly.

VIDEO: sestřih utkání Rusko - Česko

Útočník Stanislav Tecl smutní po prohraném prvním zápase baráže s Ruskem
Útočník Stanislav Tecl smutní po prohraném prvním zápase baráže s Ruskem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud