Stanislav Hrabě
28. května 2015 • 13:58

Dobrota! Pochutnejte si na tom, co jedí fotbalová lvíčata

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lvi jedí antilopy, žirafy a pakoně, lvíčata holubí prsíčka, králičí stehna a filátka z mořského vlka. Blbost? Nikoli, tradiční festival dobrých pokrmů Prague Food Festival na Pražském hradě pochybovače přesvědčí. Jeden ze stánků připravených delikates si totiž pronajala Fotbalová asociace České republiky a kuchař reprezentace Rudolf Juriga předvede mistrovská díla svého kulinářského umění. V rámci propagace šampionátu do 21 let, kterou Česká republika pořádá, nabídne, co jedí lvíčata.



„Všechno bude čerstvé, vynikající,“ slibuje Rudolf Juriga, kuchař české fotbalové reprezentace.  „Vybral jsem lehká, ale chuťově vynikající jídla,“ láká gurmety. „Naše degustační menu bude opravdu mimořádné, ale málem jsme ho museli překopat,“ přiznává „Měli jsme objednaná holubí prsa a týden před akcí jsem dostal informaci, že nám je firma nemůže dodat. Museli jsme tedy hledat nového dodavatele a sehnat takový objem speciality je poloviční zázrak,“ oddechuje si.

Mistr svého oboru vařil šest let v Německu, líbí se mu francouzská kuchyně, v poslední době ho oslovuje skandinávská. „Lehká jídla,“ opakuje, co potřebují sportovci. Proto tradiční receptury českého pohostinství v nabídce nenajdete. „Ale po zápase jim po konzultaci s doktorem povolím klasický smažák,“ říká Juriga. „Vydali hodně energie, potřebují ji doplnit,“ vysvětluje. Svíčková, vepře-knedlo-zelo? „Taky, ale až po skončení sezony,“ dodává Juriga.

Šéfkuchař Rudolf Juriga.Foto Prague Food Festival

Při prezentování svého umění bude mít zdatné pomocníky: kapitána české jedenadvacítky stopera Tomáše Kalase a střelce Matěje Vydru. Oba si už  brousí kuchařské náčiní. „Půjdu s přítelkyní, takže i kdybych si nevěděl rady, určitě mi pomůže a navíc tam bude Ruda Juriga, který nás bude hlídat. Každopádně se moc těším a chtěl bych všechny pozvat na super jídlo a samozřejmě taky na mistrovství Evropy. Fanouškům se podepíšeme, vyfotíme se, bude legrace,“ plánuje Vydra.

Jeho spoluhráč se nechal rovnou vyfotit v plné zbroji se zástěrou a nožem. „V kuchyni jsem jako doma,” přidává v nadsázce. „Každopádně bych chtěl všechny na pátek moc pozvat, jistě si u nás pochutnají,” oslovuje fanoušky.

Fotbalová lvíčata si na festivalu pronajala stánek číslo 20. „Vybrali jsme tuto akci jako jednu z mnoha, ale ukázalo se to jako opravdové sousto co se týče přípravy i zajištění surovin,“ vysvětluje a zároveň zve všechny zájemce člen organizačního výboru šampionátu Ondřej Lípa.

Připraveno bude 1600 porcí.

Festivalová nabídka fotbalové reprezentace do 21 let:

Grilované holubí prsíčko na salátku z čerstvého chřestu s redukcí portského vína s ořechy a sušeným ovocem

Trhané králičí stehno s bylinkovou fáší, restované spatzle, omáčka z hrubozrnné hořčice a listy trhaných salátů

Filátko z mořského vlka na batátovém pyré s petrželovým bramborem, fenyklovým salátem s grapefruitem a šafránovou pěnou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud