4. září 2015 • 21:24

Černý se za Lvíčata předvedl: Kdybych víc zařval, dal jsem gól

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Václav Černý dnes v kvalifikaci mistrovství Evropy proti Maltě v Jablonci poprvé nastoupil za reprezentaci do jednadvaceti let a v 17 letech a 322 dnech se stal nejmladším hráčem v její historii. Zážitek z prvního startu za lvíčata mu trochu pokazila přes hodinu trvající dopingová zkouška.



"Omlouvám se, nemohl jsem se vyčůrat," hlásil v útrobách stadionu na Střelnici při příchodu mezi novináře Černý, který na severu Čech potvrdil, že fotbalově v poslední době prožívá skvělé období. Nedávno si poprvé zahrál za první tým Ajaxu a shodou okolností proti Jablonci za něj debutoval i evropských pohárech.

Dnes se dobrým výkonem podílel na výhře 4:1 a jako nejmladší reprezentant do 21 let překonal dosavadní rekord Michala Švece (18 let a šest dní). "Něco jsem o rekordu viděl v televizi a na internetu. Určitě je to krásný a počítá se to, ale teď bude důležitější abych se tady výkonama udržel," řekl Černý.

Černý: Rekord potěší, ale hlavně abych se tu udržel
Video se připravuje ...

Přestože ho po zápase chválil i trenér Vítězslav Lavička , měl mladý záložník ke svému výkonu výhrady. "Mohlo to být lepší, ale jsem rád za 65 minut. Snad jsem týmu pomohl, určitě převažují pozitiva," prohlásil Černý, který si mohl premiéru vylepšit vstřelenou brankou. Několikrát nepřesně střílel a v největší šanci mu sebral míč z hlavy Michal Trávník.

"Mohl jsem si víc zařvat, Tráva mě moc dobře neviděl. Byla to škoda, asi bych to uklidil. U střel chybělo štěstí, možná jsem to měl víc umístit," uvedl Černý, který nastoupil na pravé straně zálohy a oprášil tak příbramskou spolupráci s krajním obráncem Alešem Matějů. "S Aldou si rozumíme a je příjemný s ním hrát na lajně," uvedl.

Lavička: Černý si šanci zasloužil
Video se připravuje ...

Schick: Dva góly mi dají sebevědomí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud