24. března 2016 • 13:07

Čeští mladíci vyhráli v kvalifikaci s Rumuny 3:0. Trefili se Pulkrab i Mihálik

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

KVAIFIKACE ME |  Čeští fotbalisté do 19 let zvládli úspěšně vstup do elitní fáze kvalifikace mistrovství Evropy. Mladíci na úvod čtyřčlenné skupiny porazili Rumunsko hladce 3:0, když všechny branky vstřelili už v prvním poločase postupně Ondřej Mihálik, Matěj Pulkrab a Daniel Trubač.



V dalším duelu čeští hráči změří síly v sobotu od 11:00 se Slovenskem a v úterý se od 18:00 utkají s domácími Rakušany. Na červencový šampionát do Německa postoupí pouze vítěz skupiny. Český tým naposledy startoval na ME devatenáctek v roce 2011, kdy získal stříbrné medaile.

Mladíci měli proti Rumunsku drtivý začátek. Stoica fauloval ve vápně Granečného a kapitán Mihálik v páté minutě střelou k tyči proměnil penaltu. Češi byli nadále nebezpečnější a ve 22. minutě zvýšili. Po centru se prosadil liberecký útočník Pulkrab.

Ve 33. minutě mladí reprezentanti přidali třetí trefu. Po chybě rumunské obrany šel sám na bránu královéhradecký Trubač, udělal kličku gólmanovi a poslal balon do sítě. V druhé půli už branka nepadla ani v závěrečných pěti minutách, které Češi odehráli bez vyloučeného obránce Kvídy.

Elitní fáze kvalifikace o ME fotbalistů do 19 let - skupina 3 v Rakousku:

ČR - Rumunsko 3:0 (3:0)
Branky: 5. Mihálik z pen., 22. Pulkrab, 34. Trubač. ČK: 85. Kvída (ČR).

Sestava ČR: Chmiel - Granečný, Chaluš, Lischka, Kvída - Kuchta (62. Ladra), Průcha, Boček, Trubač (86. Růžek), Mihálik - Pulkrab (70. Šašinka). Trenéři: Malura a Hoftych.

18:00 Rakousko - Slovensko.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud