7. října 2016 • 16:50

Úkoly pro Lvíčata: Vyhrát nad Moldavskem a fandit Černé Hoře

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez dvou členů základní osy. Kapitán Aleš Čermák zraněn, střelec Patrik Schick povýšen do áčka. Přesto nutnost vyhrát – a doufat. Reprezentanti U-21 dnes ve Znojmě (od 18 hodin) končí kvalifikaci o EURO 2017 v Polsku soubojem s Moldavskem.



Špílmachr Čermák a bombarďák Schick. Opory, bez kterých to v kvalifikaci nešlo. Na jejím konci se hledá náhrada. „Citelný zásah do sestavy to je,“ připouští trenér Vítězslav Lavička. „Na druhou stranu máme hráče, kteří ve svých klubech prokazují kvalitu a čekají na šanci. Ta nyní přichází,“ věří, že absence znát nebudou.

Je fakt, že mladíkům to v lize šlape. Jedním z nich je Daniel Holzer, jenž začal pravidelně nastupovat ve Spartě. „Velmi slibně na sebe upozornil,“ potěšilo Lavičku. Jde to i dalším. Útočník Stanislav Klobása rozhodl poslední duel s Duklou a dodatečně povolaný sparťan Matěj Pulkrab se blýskl trefou v Brně. „Radost nám dělají kluci z Bohemky,“ upozornil na stabilní výkonnost beka Milana Havla, středopolaře Michala Hubníka a útočníka Dominika Maška. „Pro všechny kluky, co jsou tady, platí, že si svou pozici v klubech budují nebo upevňují dobře. K tomu mám pocit, že se na srazy těší,“ uvedl kouč.

„Lvíčata“ premiérově potěší fanoušky ve Znojmě a okolí. Lavička si hned vzpomněl, jak se před třemi lety jako trenér Sparty natrápil na výhru v poháru nad místním výběrem (3:2). „Tehdy tam byla pěkná fotbalová atmosféra a stadion od té doby prošel rekonstrukcí. Navíc byl velký zájem z města a z regionu, abychom tady mohli jednadvacítku prezentovat,“ shrnul v hotelu Happy Star v Hnanicích důvody, proč jeho výběr zamířil na jih Moravy.

S jasným úkolem: porazit Moldavsko. „Houževnatý nepříjemný soupeř s důslednou defenzivou. Má urostlého útočníka Rebenju, nebezpečného a šikovného playmakera Spataru a rychlá křídla,“ představil soka, jehož „lvíčata“ loni v listopadu porazila v Orhei 3:1. „Hlavní je, abychom porazili Moldávii, a pak budeme všichni fandit Černé Hoře, aby sebrala body Belgii. Nečekají ji tam nic lehkého,“ dodal Lavička, jenž bude dnes muset poslat dva borce na tribunu. Jedním bude brankář. „Tohle je pro trenéra vždycky nemilá povinnost,“ povzdechl si.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud