8. září 2016 • 16:31

Pelta chválí: Schick v áčku? To je věc, která už nemůže mít odpůrce

Autor: pta, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Start kvalifikace o MS 2018 pro českou reprezentaci nevyšel ideálně (remíza 0:0 se Severním Irskem), v boji o EURO zakopla také jednadvacítka (prohra 1:2 v Belgii). Předseda FAČR Miroslav Pelta si odnesl řadu pozitivních dojmů. Na setkání s novináři po představení nového partnera ePojisteni.cz ligy příznivě hodnotil především výkony útočníka Patrika Schicka, jehož by rád posunul do áčka a vyjádřil podporu trenérovi Karlu Jarolímovi. Ale mluvil i o jiných tématech.



Jak hodnotí start reprezentace v kvalifikaci

„Moje dojmy jsou dobré. Jak trenér, tak Jarda Šeterle (manažer reprezentací) odvedli velký kus práce v krátkém časovém horizontu. Měli těch povinností hodně. Má to jediný nedostatek. Zatímco zápas s Arménií (3:0) jsme zvládli herně i výsledkově a v utkání se Severním Irskem jsme sice udrželi nulu, ale měli jsme vyložené šance. Třeba ta Filipa Nováka byla tisíciprocentní. Fotbal je o gólech, ty jsme nedali a je to domácí ztráta. Ale na druhou stranu jsem v tom viděl mnoho pozitivních věcí. Trenér zařadil nové hráče, kteří mě mile překvapili výkonem. Cítil jsem z toho mužstva hlad, chuť se o to porvat. Doufám, že pro budoucnost jsme se vydali správně po stránce manažerské a trenérské i výběrem hráčů. Těším se na další zápasy a doufám, že pro každého v kvalifikaci budeme nepříjemným soupeřem.“

O Patriku Schickovi

„Nechci z něj dělat udělat hvězdu, protože ještě musí na sobě hodně pracovat, ale je to hráč, který v současný chvíli patří ke klíčovým hráčům v útočné fázi. Je příslibem české reprezentace do budoucna. Jestli by měl být v áčku? Určitě, je to věc, která už dneska nemůže mít žádné odpůrce. Jen potřebujeme skloubit zájmy jednadvacítky a áčka.

Fotbalová liga má nového partnera. AAA AUTO poskytne 105 nových vozů
Video se připravuje ...

O podpoře pro Karla Jarolíma

„Domluvil jsem se s trenérem na čtyřletém cyklu, který má smysl. Něco je potřeba nastartovat, udělat si to podle svého, ale nemůžeme si dneska myslet, že jsme mančaft, který když nevyhraje kvalifikační skupinu před Německem a nepostoupí na MS, že je to neúspěch. Je potřeba pracovat s realitou. A ta je taková, že český fotbal dnes má hodně hráčů, kteří nakonec ukážou, že tu výkonnost mají, jsou v české lize nebo na začátku kariéry v zahraničí. Je potřeba mít rozum v hrsti a pracovat s realitou.

O zájmu Slavie o trenéra Luboše Kozla

„Řekl bych, že je to interní věc Slavie. My jsme nebyli účastníkem jednání, s námi nikdo o té věci nejednal (Kozel působí jako trenér reprezentace do 18 let – pozn. red.). Takže to nechci komentovat, je to věc, kterou si ve Slavii musí vyřešit interně. Vznikly emoce, které vzbuzovaly dotazy, jak to vypadá se spolupráce mezi CEFC a FAČR atd. Ale jedna věc je okamžitá reakce a vedle toho si myslím, že je to vyřešené. Mají nového trenéra, vybrali si dobře. Jarda Šilhavý má slávistické srdce, je to zkušený člověk, pro slávistickou obec je to dobré jméno a přeji mu, aby se mu dařilo.“

Fotbal a věci kolem se v Brně zvedají, těší Poláka po návratu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud