19. července 2018 • 04:45

Úprk ze Sparty. Mladí reprezentanti odešli zadarmo, posílili i Plzeň

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už za dva dny vypukne nový ročník Fortuna ligy, ale fotbalová Sparta řeší kromě kostrbaté hry A-týmu další své neduhy. Konkrétně se jedná o úprk talentovaných fotbalistů ze strahovské akademie. Hned čtyři hráči, kteří rovněž působili v mládežnických reprezentacích, dali klubu sbohem. Za posledních šest měsíců se jedná už o devět hráčů, kteří nechtějí mít s pražským klubem spojenou budoucnost. Shodou okolností se jedná hráče z výběru do 19 let, který vede bývalý fotbalista Erich Brabec. „Klima v kabině není zdravé. Kluci chtějí pryč,“ říká zdroj iSport.cz, který má k akademii na Strahově blízko. Proč a jací hráči ze Sparty odešli? A čím dva z nich přesvědčila Viktoria Plzeň?



Měli z nich být noví Schickové, Kadeřábkové či Brabcové. Až by dozráli, ukázali se ve sparťanském A-týmu, odešli by mladíci, které si klub piplal ve své vyhlášené akademii, za milionové částky do světa. Taková byla vize, která se však nenaplní. Minimálně u čtyř posledních hráčů, kteří klub po uplynulé sezoně opustili a Pražané na jejich odstupném nevydělají ani korunu.

Richard Sedláček, Pavel Hezoučký, Šimon Gabriel a Matěj Majka se rozhodli, že se Spartou neprodlouží před novou sezonou smlouvu a ve svých kariérách budou pokračovat jinde.

„Zatímco v zahraničí je to běžný trend, u nás se často tyhle věci nestávaly. Mladí hráči se rozhodli, že pro jejich kariéru bude lepší, když nebudou ve Spartě pokračovat. Neprodloužili s klubem smlouvy a šli hledat štěstí jinam. U některých nás to netěší víc, u některých míň,“ vyjádřil se v úterý k nečekanému exodu talentů generální ředitel Sparty Adam Kotalík.

Důležitým faktem v celé kauze ovšem je, že klub svým jednáním zmíněné čtveřici odchod výrazně ulehčil tím, že včas neprojevil snahu o prodloužení nové smlouvy.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud