18. července 2019 • 18:39

Česko – Norsko 0:0. Devatenáctka může na ME dál pomýšlet na postup

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká reprezentace do devatenácti let ve svém druhém vystoupení na mistrovství Evropy v Arménii remizovala s Norskem 0:0. I přes úvodní prohru 0:3 s Francií tak mohou svěřenci trenéra Jana Suchopárka dál pomýšlet na postup ze základní skupiny. Na ten však nakonec nemusí za určitých okolností stačit ani výhra v závěrečném duelu skupiny, který Češi odehrají v neděli 21. července od 19 hodin proti Irsku.



Sestavy

Domácí: Kovář – Míka, Heidenreich (C), Zima, Fukala – Macháček, Kaloč – Kušej (90+5. Hönig), Selnar (76. Píchal), Kohút (81. Zlatohlávek) – Kepl.

Hosté: Klaesson – Holmgren Pedersen (63. Stenevik), Sandberg (C), Rösler, Slördahl – Kitolano, Hove, Ugland (63. Hagen) – J. Larsen, Botheim (76. Jean Holm), Tagseth.

Náhradníci

Domácí: Vyklický, Finěk, Hušek, Hönig, Konopásek, Slaměna, Solil, Zlatohlávek, Píchal

Hosté: Christiansen, Tillung Fredriksen, Hagen, Jarl, Johnsen, Solbakken, Stenevik, Jean Holm, Maslö Dunsby

Karty

Domácí: Míka, Kohút, Kaloč, Píchal

Rozhodčí

Ivanov (RUS) – Ivanov (LTU), Mecamber (IZR)

Stadion

Football Academy Stadium, Jerevan

Trenér Jan Suchopárek udělal oproti prvnímu utkání pět změn v základní sestavě, většinu času však bylo aktivnější Norsko. Reprezentanty dvakrát zachránila branková konstrukce - v 41. minutě trefil Larsen tyč a v 73. minutě Hagen břevno. Češi se zvedli po prostřídání, ale v závěru žádnou z několika šancí neproměnili.

Remíza ponechala národní tým v boji o semifinále, kam projdou první dva celky ze skupiny. Suchopárkovi svěřenci však budou muset porazit Irsko a ani to jim za určitých okolností nemusí stačit.

"Remíza 0:0 nám umožňuje bojovat až do posledního zápasu ve skupině. Závěr zápasu byl nejvydařenější pasáží našeho týmu. Konec utkání byl pozitivní a předurčující, abychom ten závěrečný zápas zvládli," uvedl Suchopárek pro web FAČR.

"Pozitivem je po delší době čisté konto, s tím jsem spokojený. Věřím, že v posledním zápase se zlepší i útočná fáze a kluci přestanou být tak zbrklí a nepřesní. V tom máme velký handicap oproti soupeřům," dodal Suchopárek.

Reprezentanti se na šampionát dostali díky nečekanému vítězství ve skupině elitní fáze kvalifikace, v níž za sebou nechali silnou Anglii, Řecko i Dánsko. Devatenáctka naposledy startovala na Euru předloni, kdy vypadla v semifinále. Českým maximem je stříbro z roku 2011.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud