6. září 2019 • 19:53

Česko - Litva 2:0. Vítězný vstup mladíků zajistili Vaníček a Šašinka

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová reprezentace do 21 let úspěšně vstoupila do kvalifikace o mistrovství Evropy 2021. V prvním zápase porazili Litvu 2:0, góly vstřelili klokan Antonín Vaníček a Ondřej Šašinka, který aktuálně hostuje z Baníku ve Slovácku. 



První šanci si v osmé minutě vypracovali Litevci. Šešplaukisova střela z hranice vápna protáhla gólmana Jedličku. V 16. minutě šla "Lvíčata" do vedení. Matoušek se prodral do vápna a přihrál Sadílkovi, který se netrefil ideálně, ale míč doputoval k volnému Vaníčkovi a útočník Bohemians 1905 otevřel skóre.

Góly

Domácí: 16. Vaníček, 68. Šašinka

Hosté:

Sestavy

Domácí: Jedlička – Holík, Chaluš (C), Plechatý, Granečný – Krejčí, Sadílek – Matoušek (89. Graiciar), Hložek (84. Havelka), Vaníček (74. Žitný) – Šašinka.

Hosté: Krapikas (C) – Antanavičius (83. Ramanauskas), Šatkus, Armalas, Levšin – Stočkünas (62. Vareika), Utkus (46. Kloniünas), Mégalaitis (75. Uzéla), Šešplaukis, Milašius – Jankauskas (75. Dolžnikov).

Karty

Domácí: Vaníček, Matoušek, Granečný, Sadílek, Krejčí

Hosté: Milašius, Uzéla

Rozhodčí

Laforge – Monteny, Cremers

Stadion

Střelecký ostrov (České Budějovice)

Návštěva

3823 diváků

Hosté mohli vyrovnat z přímého kopu, Jedlička si však s Utkusovým pokusem poradil. Ve 40. minutě se podobná standardní příležitost naskytla i Čechům, jenže i Matouška vychytal litevský brankář Krapikas.

Po hodině hry trefil Vaníček po Sadílkově centru hlavou tyč. O šest minut později fauloval Šatkus ve vápně Šašinku a belgický sudí Laforge nařídil pokutový kop. K němu se postavil sám faulovaný hráč, který nezaváhal a přidal uklidňující druhou branku. Litva nenavázala na červnový triumf 3:0 ze San Marina.

V pondělí čeká výběr trenéra Karla Krejčího přípravný duel s Francií.

Dalšími soupeři českých mladíků v kvalifikaci jsou Skotsko, Chorvatsko, Řecko a San Marino. Přímý postup na šampionát v Maďarsku a Slovinsku si zajistí vítězové skupin a nejlepší celek z druhých míst bez zápasů s šestým týmem skupiny. Zbylých osm mužstev na druhých místech si zahraje baráž a vítězové zkompletují 16 účastníků mistrovství. V předešlé kvalifikaci skončila česká jednadvacítka ve skupině až třetí za Chorvatskem a Řeckem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud