30. září 2008 • 10:17

Rána pro Radu: Polák je zraněný

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová reprezentace se bude muset obejít v kvalifikačním dvojzápase proti Polsku a Slovinsku bez dalšího hráče základní sestavy Jana Poláka, který má natržený stehenní sval.



Pondělní vyšetření na magnetické rezonanci potvrdilo, že zranění záložníka Anderlechtu z pátečního utkání belgické ligy proti Standardu Lutych je natolik vážné, že bude muset nějaký čas odpočívat.

Belgický klub oznámil vedení české reprezentace, že na oba říjnové duely musí hráče oželet. Podle webu Anderlechtu nelze dobu léčby předem s určitostí odhadnout.

POLÁK: PRASKLO TO A BYLO TO NĚKDE

Podle reprezentačního trenéra Petra Rady je Polákův start v nejbližších dvou zápasech definitivně vyloučen. "S Honzou jsem osobně mluvil a jeho nominace nepřipadá v úvahu. Bude se nyní léčit pod dohledem klubových lékařů," řekl dnes ČTK Rada.

Trenér nemůže počítat ani s návratem Marka Matějovského, který se zranil počátkem srpna, kdy si obnovil zranění kotníku.

"Podle našich informací nebude hrát asi během nejbližšího víkendu. Lékaři se obávají, aby se komplikace nevrátily a léčbu neprodloužily," uvedl kouč, jenž bude při páteční nominaci postrádat tři důležité záložníky. Návrat kapitána Tomáše Rosického se také stále odkládá kvůli složité rekonvalescenci po operaci podkolenní šlachy.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud