18. listopadu 2008 • 19:07

San Marino? Už jen výhradně amatéři

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě loni v září nastoupili za reprezentaci San Marina proti českým fotbalistům v kvalifikace mistrovství Evropy alespoň dva profesionální hráči, ale ve středu vyběhne na trávník jedenáctka složená výhradně z amatérů.



Útočník Andy Selva je kvůli těžkému zranění na půl roku mimo hru a brankář Aldo Simoncini už v kolonce profese nemá uvedeno "fotbalista", ale "student".

Když loni v září přijel český tým do San Marina, domácí funkcionáři rozdávali oficiální dokument, v němž uváděli povolání všech hráčů. Letos už informace podávali pouze ústně, ale jak se zdá, mnoho se toho nezměnilo.

Damiano Vanucci dál vede místní fitcentrum, řada hráčů ještě studuje, další jsou bankovními úředníky, zaměstnanci nemocnice nebo působí v dělnických profesích.

Několik fotbalistů pracuje v některém z mnoha zdejších outletových obchodů, jimiž je samostatná třicetitisícová republika uprostřed Itálie vyhlášená. Alessandro Della Valle zase prodává keramiku, která zde má dlouhou tradici.
V kabině týmu prý padá na rozdílnost jejich zaměstnání řada narážek.

Trenér Giampaolo Mazza se však těší vážnosti a nejen proto, že je v civilu učitelem. Nejzajímavějším způsobem se živí Riccardo Muccioli, jemuž patří kus pláže v nedalekém Rimini, kterou úspěšně pronajímá.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud