25. května 2009 • 14:38

Straka trvá na Moralesovi!

Autor: pj, dl, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalové reprezentace František Straka nevzdal boj o Massima Moralese a chce jej jmenovat na post svého asistenta! O celkovém návrhu nového realizačního týmu rozhoduje Výkonný výbor ČMFS.



Bývalý kouč Sparty vyjádřil touhu spolupráce s Moralesem ještě před oficiálním jmenováním do funkce trenéra národního týmu. Jenomže vedení fotbalového svazu cizince u reprezentace nechtělo a jeho žádost zamítlo.

Straka se přesto naděje nevzdal a podle informovaného zdroje deniksport.cz Moralese zařadil do svého realizačního týmu.

František StrakaFoto Pavel Mazáč SPORT

Na post druhého asistenta navrhl Karla Váchu, který asistuje Pavlu Tobiášovi v Českých Budějovicích. Brankáře by měl mít na starosti Milan Veselý, trenér gólmanů ve Slovanu Liberec.

Straka přednesl svůj návrh výkonnému výboru, jež rozhoduje o tom, zda ho přijme. Všech dvanáct člen bylo vyzváno, aby písemně na dálku hlasovali, zda s navrženou trojicí souhlasí.

"Je pravda, že jsem byl vyzván k hlasování, ale návrh jsem na papíře ještě neviděl, neboť jsem mimo kancelář. Dostanu se k tomu až večer," řekl příbramský šéf a člen výboru Jaroslav Starka.

Pokud budou mít fotbaloví činovníci výtky, je možné, že finální složení ještě dozná změn. "Hlasování ještě není u konce, ale spíše to vypadá, že v tomto složení asistenti neprojdou," uvedl nejmenovaný funkcionář, který je o stavu hlasování dobře obeznámen.

Realizační tým by měl Straka oficiálně představit na úterní tiskové konferenci, kde zároveň oznámí nominaci fotbalistů na přípravný duel s Maltou.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud