25. května 2009 • 18:26

Strakův návrh? Spiklenci se prý domluví

Autor: pj, spo
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dokonalá taškařice! Trenér reprezentace František Straka přednesl svazu návrh na složení realizačního týmu. Ovšem obsahuje jeden háček – cizince Moralese. „To nepodpořím,“ čertí se Jaroslav Vacek. „Ono to stejně projde,“ reaguje Jiří Kubíček.



Straka po nástupu do funkce řekl, že respektuje rozhodnutí svazu a že cizinec se v jeho týmu neobjeví.

Přesto o pár týdnů později Moralese uvedl v návrhu jako svého případného asistenta. K němu Karla Váchu z Českých Budějovic a libereckého trenéra gólmanů Milana Veselého.

Své rozhodnutí zatím nikterak neobhájil. S novináři se odmítal po celé pondělí bavit. „Vše povím až na úterní tiskovce,“ odvětil.

Možná již tuší, že se svým návrhem neuspěje. Podle nejmenovaného funkcionáře, který je s celou situací obeznámen, nemá Straka šanci.

Strakovo složení realizačního týmu nehodlá podpořit ani svazový místopředseda Jaroslav Vacek. „Na to rozhodně nepřistoupím, protože to odporuje intencím závěru odborné skupiny,“ říká.

Z tábora rebelů se však ozývají reakce, že návrh určitě projde. „Připomínám, že pan Vacek jeden den podepsal závěr odborné skupiny o zvolení pana Uhrina a druhý den volil Straku,“ řekl Dalibor Kučera.

„Jsem si jist, že návrh prosadí stejných sedm spiklenců, kteří se před volbou trenéra národního týmu domluvili na Strakovi,“ dodává Kubíček.

Ten se dokonce ani nehodlá hlasování zúčastnit. O Strakově návrhu se totiž rozhoduje na dálku. A to písemně. „Tohle odmítám. Do internetového hlasování se nezapojím,“ zlobí se.

Jak bude vypadat finální složení Strakovy party? To nikdo netuší. Stále ale platí, že jména asistentů oznámí na úterní tiskové konferenci, kde zároveň prozradí nominaci na přátelské utkání s Maltou.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud