4. června 2009 • 18:30

Straka: Z hráčů cítím obrovské odhodlání

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Povedený začátek, nejlépe podpořený rychlým gólem, to je podle trenéra české fotbalové reprezentace Františka Straky a kapitána Tomáše Hübschmana ideální scénář pro páteční přípravný duel s Maltou.



Národní tým chce do jabloneckého utkání vstoupit s maximálním nasazením a od první do poslední minuty udržet na hřišti koncentraci.

"Stoprocentně potřebujeme absolutní pokoru. Nechtěl bych říct, že nás čeká slabý soupeř, abychom nebyli překvapení. Proti Maďarsku se Malta prezentovala jako velice nepříjemný a houževnatý tým, který se snaží hrát kombinačně, i když brání. Bude záležet, jak do utkání vstoupíme," řekl Straka na dnešní tiskové konferenci v Jablonci.

Podobně hovořil i Hübschman. "Jsme favoritem a budeme se snažit dát co nejdříve gól, abychom rychle rozhodli. Celý tým musí být kompaktní od první do devadesáté minuty. Je po sezoně, ale každý se musí sám namotivovat," uvedl nový kapitán národního týmu.

"Beru to tak, že budu mít větší závazky. Jakékoliv škobrtnutí v našem týmu půjde na moji hlavu. Budu se snažit, aby se všichni chovali, jak mají, jak na hřišti, tak i mimo něj," řekl Hübschman.

Také Straka mluvil o disciplíně. "Od první do poslední minuty očekávám absolutní koncentrovanost a nasazení. Bude to o trpělivosti, disciplíně na hřišti a chceme také hrát přes křídelní prostory, kde má soupeřův tým slabiny a my bychom jich rádi využili," pokračoval trenér.

Devízou jeho týmu by prý měly být standardní situace. "Hodně jsme na nich pracovali, mohly by být silnou stránkou. Budeme mít na hřišti hráče, kteří mají předpoklady, aby se po standardních situacích prosazovali," mínil Straka, jenž má z týmu zatím jen samé pozitivní dojmy.

"Od první minuty, co hráči přijeli na sraz, z nich cítím obrovské odhodlání. Totálně si to užívám a snažím se, aby to samé platilo i u hráčů. Základem jsou dobré charaktery hráčů, mužstvo je dobře složené. Myslím, že bychom to měli zvládnout," uvedl kouč, který prý zřejmě nevynechá svůj rituál a před zápasem půjde do kostela zapálit svíčku. "Akorát musím domluvit, kde to bude," řekl.

Maltu čeká po jabloneckém zápase světová kvalifikace ve Švédsku, ale Češi prý soupeře rozhodně nehodlají šetřit. "Žádné slitování neexistuje. Jsme pasováni do role favorita, musíme se k tomu tak postavit a potvrdit to," řekl Straka.

Podle Hübschmana navíc mají čeští reprezentanti fanouškům za poslední dobu co vracet. "Chci doufat, že lidi se přijdou podívat na nový tým, na novou atmosféru. Uděláme vše pro to, abychom je výsledkem i hrou potěšili," slíbil kapitán národního týmu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud