25. srpna 2009 • 12:11

Slováci znají tým na Česko, liverpoolský stoper Škrtel na soupisce nechybí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Obránce Liverpoolu Martin Škrtel nechybí na soupisce Slovenska pro kvalifikační zápasy o postup na fotbalové mistrovství světa proti Česku a Severnímu Irsku (5. a 9. září).



Nominace čtyřiadvacetiletého beka nebyla dlouho jasná kvůli nedávnému zranění čelisti.

Do výběru trenéra Vladimíra Weisse se oproti přípravnému duelu s Islandem (1:1) vracejí i další opory: stoper Ján Ďurica z Lokomotivu Moskva, záložník Škody Xanthi Zdeno Štrba a záložník Rosenborgu Trondheim Marek Sapara.

Nechybí ani Marek Hamšík z Neapole nebo koučův devatenáctiletý syn Vladimír Weiss, který působí v Manchesteru City.

V nominaci jsou jen dva brankáři: Ján Mucha z Legie Varšava a Ľuboš Kamenár z Nantes. "Rozhodl jsem se pozvat jen dva brankáře, protože je vždy těžké někoho poslat na tribunu. I tak mi ale nezbude nic jiného, než před každým zápasem oznámit čtveřici hráčů, že se nevešli na soupisku," řekl Weiss.

Trenér některé fotbalisty nominoval navzdory tomu, že ve svých klubech nehrají pravidelně. "Jsou to naši nejlepší hráči, takže si nominaci zaslouží. Věřím jim a doufám, že mě nezklamou. Během týdne, kdy budeme spolu, se budu snažit dostat je do správného rytmu," uvedl.

Slovensko je se ziskem 15 bodů v čele třetí kvalifikační skupiny, o dva body zpět je druhé Severní Irsko, třetí Slovinsko má na kontě 11 bodů a následuje Polsko s deseti.

Český tým je předposlední s osmi body a případná prohra na Slovensku mu sebere reálnou naději na postup na šampionát v Jihoafrické republice 2010. Tabulku uzavírá beznadějně poslední San Marino.

Nominace Slovenska na zápasy s Českem (5. září) a Severním Irskem (9. září):
Brankáři: Mucha (Legia Varšava), Kamenár (FC Nantes).
Obránci: Škrtel (Liverpool), Pekarík (Wolfsburg), Zabavník (Groznyj), Horváth (Haag), Ďurica (Lokomotiv Moskva), Čech (West Bromwich), Čišovský (Temešvár), Hanzel (Schalke).
Záložníci: Hamšík (Neapol), Karhan (Mohuč), Weiss (Manchester City), Stoch (Twente Enschede), Sapara (Rosenborg Trondheim), Štrba (Škoda Xanthi), Kopúnek (Spartak Trnava).
Útočníci: Šesták (Bochum), Hološko (Besiktas), Vittek (Lille), Jendrišek (Kaiserslautern), Novák (MFK Košice).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud