9. září 2009 • 16:00

Rosický je v základu proti San Marinu!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Rosický se téměř po dvou letech objeví v sestavě fotbalové reprezentace. Osmadvacetiletý hráč Arsenalu figuruje v základní jedenáctce pro dnešní utkání světové kvalifikace proti San Marinu v Uherském Hradišti.



Návrat Rosického, který reprezentační dres oblékl naposledy v listopadu 2007, je hlavní událostí dnešního zápasu. Tvořivý středopolař se v soutěžním utkání neobjevil od 26. ledna roku 2008, kdy hned na začátku odstoupil z utkání Anglického poháru proti Newcastlu.

null:full:false

Pak jej na dlouho vyřadila poraněná podkolenní šlacha, absolvoval dvě operace, přišel o loňské mistrovství Evropy a sezonu a půl v Arsenalu.

A když letos v srpnu naskočil do přípravy a zasáhl do tří letních duelů proti Barnetu, Atlétiku Madrid a Glasgow Rangers, zranil si stehenní sval. Dnes se tak Rosický v ostrém zápase objeví na hřišti po 592 dnech.

Duel se San Marinem: Vraždění neviňátek po česku! »

Trenér Ivan Hašek Rosickému svěřil místo na levém kraji tříčlenné záložní řady. Oproti sobotnímu utkání na Slovensku (2:2) sáhl i k dalším změnám. Nasadil novou stoperskou dvojici Roman Hubník, David Rozehnal, zatímco Michal Kadlec se přesune na levou stranu obrany a Tomáš Sivok bude duel sledovat jen z tribuny.

Nehrají ani Marek Jankulovski, David Jarolím, Jiří Štajner, Daniel Pudil a Jan Koller, který se po utkání v Bratislavě od týmu odpojil a definitivně uzavřel reprezentační kariéru.

Dále čtěte:
Rosický se bojí o sval. Trénoval s bandáží >>

Lékař týmu: Rosický je odhodlán ve středu nastoupit >>
Rosický proti Slovensku: Žolík či psychologická zbraň? >>

Dnes naopak šanci v základní sestavě vedle Hubníka, Rozehnala a Rosického dostanou i útočníci Václav Svěrkoš, Milan Baroš a Tomáš Necid. S týmem už není obránce Zdeněk Pospěch, který dnes musel odjet z rodinných důvodů.

Sestava ČR: Čech - Grygera, Hubník, Rozehnal, Kadlec - Plašil, Hübschman, Rosický - Baroš, Necid, Svěrkoš.

Fotbal na Facebooku

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud