2. prosince 2009 • 16:09

O účast na MS jsme nežádali, tvrdí Irská fotbalová federace

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Irští fotbalisté nebudou 33. účastníkem mistrovství světa v Jihoafrické republice. Irská fotbalová federace (FAI) dnes oznámila, že o dodatečné zařazení ani oficiálně nežádala, a obvinila předsedu FIFA Seppa Blattera z nediplomatického jednání.



Možnost, že by FIFA zařadila Irsko dodatečně mezi účastníky světového šampionátu, aby odčinila chybu rozhodčího v barážovém utkání s Francií, prý byla jen součástí jednání. Blatter ji však na tiskové konferenci v Johannesburgu prezentoval jako irský návrh a slíbil, že se jím výkonný výbor FIFA bude zabývat.

To rozpoutalo po celém světě diskuse o oprávněnosti irského požadavku. Irská federace však dnes požádala, aby tento bod byl stažen z programu výkonného výboru FIFA.Irové Blatterovi vyčetli, že obsah jednání zveřejnil, přestože je ujistil o tom, že schůzka byla důvěrná.

Dotklo se jich i prohlášení šéfa FIFA, že dokáže pochopit jednání Francouze Thierryho Henryho, který si při rozhodující gólové akci pomohl rukou. "Vžít se do role někoho, kdo dal gól podvodem, je pro člověka v Blatterově postavení nepatřičné," píše se v prohlášení, které FAI zveřejnila na svých webových stránkách.

Místo podobných prohlášení Irové předsedovi FIFA doporučili, aby se ze své pozice zasadil o to, aby k podobným excesům v budoucnu nedocházelo. Za vhodnou prevenci označují zavedení brankových rozhodčích, využití videa při zápasech nejvyšší důležitosti a přísné tresty pro provinilce.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud