12. května 2010 • 09:24

V nominaci Argentiny chybí Zanetti i Cambiasso

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předběžná nominace argentinské fotbalové reprezentace pro mistrovství světa se neobešla bez překvapení. Na třicetičlenném seznamu chybí zkušená dvojice Javier Zanetti a Esteban Cambiasso.



Oba hráči pomohli v sezoně Interu Milán k postupu do finále Ligy mistrů, trenér Diego Maradona však vsadil na jiné hráče z argentinské ligy.

V týmu chybí také záložník Realu Madrid Fernando Gago nebo obránce Olympique Marseille Lucho González. Přednost před nimi dostali překvapivě obránci Ariel Garcé z Colónu, Juan Insaurralde z Newell's Old Boys a záložník Sebastián Blanco z Lanúsu, kteří za národní tým dohromady odehráli jen pět zápasů.

Cambiasso byl v reprezentaci pod Maradonou jen jednou, vzhledem k dobré formě v klubu se však očekával jeho návrat. Zanetti, který je se 136 starty rekordmanem argentinské reprezentace, odehrál většinu kvalifikace o postup na šampionát.

Dostalo se naopak na jejich spoluhráče z Interu obránce Waltera Samuela a Diega Milita, kterého v útoku doplní největší hvězda současnosti Lionel Messi z Barcelony, Carlos Tévez z Manchesteru City, přítel Maradonovy dcery a otec jeho vnuka Sergio Agüero z Atlétika Madrid, Gonzalo Higuaín z Realu Madrid, Martín Palermo z Boky Juniors a Ezequiel Lavezzi z Neapole.

Maradona, který od předloňského nástupu do funkce vyzkoušel v reprezentaci přes 100 hráčů, po delší době povolal také Maxiho Rodrígueze z Liverpoolu. Do týmu vzal i Fabricia Colocciniho, jenž pomohl Newcastlu k návratu z druhé anglické ligy do Premie League.

Nominace Argentiny pro mistrovství světa v JAR:

Brankáři: Sergio Romero (Alkmaar/Niz.), Mariano Andujar (Catania/It.), Diego Pozo (Colón).

Obránci: Nicolás Otamendi (Vélez Sarsfield), Martín Demichelis (Bayern Mnichov/Něm.), Walter Samuel (Inter Milán/It.), Gabriel Heinze (Marseille/Fr.), Nicolás Burdisso (AS Řím/It.), Fabricio Coloccini (Newcastle/Angl.), Ariel Garcé (Colon), Juan Insaurralde (Newell's Old Boys), Clemente Rodríguez (Estudiantes).

Záložníci: Jonás Gutierrez (Newcastle/Angl.), Juan Sebastián Verón (Estudiantes), José Sosa (Estudiantes), Javier Mascherano, Maxi Rodríguez (oba Liverpool/Angl.), Ángel Di María (Benfica/Portug.), Javier Pastore (Palermo/It.), Sebastián Blanco (Lanús), Juan Mercier (Argentinos), Jesús Dátolo (Olympiakos/Řec.), Mario Bolatti (Fiorentina/It.).

Útočníci: Lionel Messi (Barcelona/Šp.), Gonzalo Higuaín (Real Madrid/Šp.), Carlos Tévez (Manchester City/Angl.), Diego Milito (Inter Milán/It.), Sergio Agüero (Atlético Madrid/Šp.), Martín Palermo (Boca Juniors), Ezequiel Lavezzi (Neapol/It.).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud