5. června 2010 • 17:24

Hvězdy kosí zranění! Robben je v ohrožení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistům Nizozemska hrozí, že se na mistrovství světa budou muset obejít bez své hvězdy Arjena Robbena. Útočník Bayernu Mnichov si v dnešním přípravném utkání s Maďarskem poranil stehenní sval a večer neodletí s výpravou do JAR.



V neděli ho čeká vyšetření, které určí, zda se k týmu připojí později, či zda bude nutno povolat náhradníka.

Robbenova ztráta by byla pro mužstvo velkou ranou, protože měl skvělou formu. Byl nejlepším střelcem Bayernu v cestě za německým titulem a rovněž pomohl týmu k postupu do finále Ligy mistrů čtyřmi góly v play off. Dařilo se mu i v přípravě, když dnes dvěma góly pomohl porazit Maďarsko 6:1.

V závěru zápasu špatně došlápl a poranil si sval na noze. Pět minut před koncem odkulhal ze hřiště a jeho start na šampionátu je vážně ohrožen.

"To snad není pravda. Byl tam z jeho strany nepřirozený pohyb a sval to nevydržel," řekl trenér Bert van Marwijk. "Existují případy, kdy si podobná zranění vyžádaly jen několikadenní léčbu. Doufám, že je to i tento případ," dodal.

Robben je další hvězdou, která by mohla na mistrovství chybět kvůli zranění. Z nominací už vypadli Ghaňan Michael Essien, Němec Michael Ballack, Nigerijec John Obi Mikel, Angličan Rio Ferdinand a vážně ohrožen je start Didiera Drogby z Pobřeží slonoviny a Itala Andrey Pirla.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud