8. června 2010 • 12:00

Fotbalová cesta časem. První slaví Argentina

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Unikátní cestu časem nabídne pražské kino Aero ještě před vypuknutím světového šampionátu. Ještě před vypuknutím světového šampionátu přinese návrat do dob, kdy byli fotbalisté spíš máničkami než metrosexuály a jejich trenýrky byly proklatě krátké a těsné...



V rámci dvoudenního minifestivalu Toto je fotbal! se návštěvníci kina Aero můžou vrátit o čtyřicet, respektive třicet dva let nazpátek – artový biograf promítne v úterý 8. června od 19 hodin kompletních 120 minut (včetně prodloužení) finále světového šampionátu z roku 1978 mezi Argentinou a Nizozemskem a ve středu 9. června od 19 hodin celé finále z roku 1970, v němž Brazílie přemohla Itálii a celkem třetím vítězstvím získala do svého držení sošku Zlaté Niké.

Obě utkání živě okomentuje televizní veterán Štěpán Škorpil, a postará se tak o dokonalou retro atmosféru. „Jsme rádi, že poté, co jsme mohli nabídnout milovníkům opery přímé přenosy z newyorské Metropolitní opery, přicházíme s podobným zážitkem i pro příznivce toho nejlepšího z dějin fotbalu,“ říká Ivo Andrle, dramaturg minifestivalu. Takže – vzhůru na cestu zpět časem!

Program minifestivalu:

úterý 8. června, 19.00 hodin:
Finále MS 1978 ARGENTINA – NIZOZEMSKO

středa 9. června, 19.00 hodin:
Finále MS 1970 BRAZÍLIE – ITÁLIE

Místo: Kino Aero, Biskupcova 31, Praha 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud