12. června 2010 • 19:08

Cirkus Maradona: Bláznivý Diego zastínil hráče

Autor: Lukáš Hron
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Býval nejlepší fotbalista světa, teď se ale argentinská legenda Diego Maradona blýskla novou rolí. Při zápasu proti Nigérii jeho cirkusácké hemžení u lavičky úplně trumflo snažení Messiho a spol. Góly, kličky, přihrávky? Omyl. Největším televizním hitem se staly grimasy a tanečky bláznivého Diega.



Není to zas tak dávno, co si svět vyprávěl o jeho famózních slalomech a krásných gólech. Od té doby Maradona trochu přibral, zkamarádil se s kubánským diktátorem Fidelem Castrem, stal se koučem argentinské reprezentace a  - mimo jiné – ještě se zlepšil coby showman.



Důkaz? První zápas Argentiny na letošním šampionátu proti Nigérii. Co na tom, že na hřišti před ním dováděl nejlepší fotbalista planety Messi? Největší pozornost upoutalo ďábelské kvítko v modré příliš upnutém šedivém saku.

Radost Maradony byla obrovská.Foto Reu


Poznali byste ho. Pořád má v oku tu rošťáckou jiskru, na hlavě má dlouhé havraní lokny, jeho krk je obtěžkán  zlatými řetězy a křížem. A především – je stále v centru dění. Na lavičce dlouho sedět nevydrží, pořád tancuje těsně před lajnou a divoce gestikuluje. Co chvíli je u něho náhradní rozhodčí, aby argentinského neposedu umravňoval.

Maradona objímá svůj klenot Lyonela Messiho.Foto Reu
Co na to Diego? Bere to, s žoviálním úsměvem vezme arbitra kolem ramen a ubezpečuje ho, že příště bude hodný. Ale nebude, to je jasné každému. Jenže kdo by to mohl muži, jenž je možná nejlepším fotbalistou historie, vůbec vyčítat? Však i náhradní rozhodčí místo dalšího kárání jen roztáhnul pusu do širokého úsměvu a varoval božského Maradonu jen tak naoko.

Svého trenéra zjevně berou i hráči. Třeba i 35letý temperamentní Verón v pohodě snese, když ho Maradona otcovky vezme za ruku a něco mu vykládá. Aby taky ne, vždyť mistr světa z roku 1986 má pořád dost sil na to, aby mohl fotbal vyučovat. Dokázal to, jakmile se k němu do zázemí snesl míč. Zatímco ostatní trenéři spíš balonu bojácně uhýbají, tahle fotbalová ikona si míč zlehka zvedne na špičce na nohy a jako by nic ho kopne vhazujícímu hráči.



A že má kritiky, kteří mu vyčítají jeho taktické slabiny? Ti ať teď studují, jak dopadl argentinský vstup do letošního šampionátu, Tým přemohl silnou Nigérii 1:0. I díky tomu bizarnímu tanečníkovi, který se pořád jak šídlo motal sem a tam za pomezní lajnou. Díky Diegu Maradonovi.


Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud