12. června 2010 • 22:23

První překvapení: Anglie remizovala s USA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalisté Anglie remizovali ve svém úvodním utkání na světovém šampionátu s USA 1:1 a ve skupině C tak zatím nepotvrdili roli jasného favorita. Anglii poslal do vedení už ve čtvrté minutě nejrychlejším gólem letošního mistrovství kapitán Gerrard.



Pět minut před přestávkou po hrubé chybě brankáře Greena vyrovnal americký záložník Dempsey.Anglie přitom začala na stadionu Royal Bafokeng v Rustenburgu výborně a brzo se ujala vedení. Po ideální Heskeyho přihrávce se zblízka přesnou přízemní střelou prosadil kapitán Gerrard.

Hráči USA byli blízko vyrovnání v 19. minutě, kdy Donovanův centr nedokázal hlavou umístit útočník Altidore.O minutu později mohli hráči Albionu zdvojnásobit vedení, ale s Lennonovým nebezpečným centrem si poradila americká obrana a Lampardovu akrobatickou dorážku bez problémů kryl Howard.



Pět minut před přestávkou Američané vyrovnali po nevídané minele Greena, jenž uprostřed branky neudržel v rukavicích skákavou Dempseyho střelu z otočky z 25 metrů. Třicetiletý gólman West Hamu United, který dnes dostal v základní sestavě od trenéra Capella přednost před dvojicí James - Hart, tak jen potvrdil neslavnou tradici chybujících anglických brankářů z posledních let.



Do druhé půle nastoupili aktivněji Angličané, ale únik Heskeyho výborným zákrokem zlikvidoval brankář Howard. V 65. minutě na druhé straně rychlý Altidore přesprintoval váhajícího obránce Carraghera a střelu talentovaného amerického útočníka gólman Green s obtížemi vytáhl na tyč.

Nešťastný moment pro Greena.Foto ČTK


Fotbalisté Anglie se sice v závěru pokusili o tlak, ale střela do té doby nevýrazného útočníka Rooneyho mířila vedle branky a Wrighta-Phillipse vychytal pohotový Howard. Pozorná obrana Spojených států navíc nepustila soupeře do větších šancí a cennou remízu udržela.

Angličané, kteří čekají na svůj druhý historický triumf od roku 1966, tak zatím nenavázali na povedenou kvalifikaci a tým USA na světovém šampionátu ani podruhé neporazili. Před 60 lety s Američany nečekaně prohráli 0:1. O možném vývoji ve skupině C tak napoví i nedělní duel mezi Alžírskem a Slovinskem.

Anglie - USA 1:1 (1:1)

Branky: 4. Gerrard - 40. Dempsey. Rozhodčí: Simon - Hausmann, Braatz (všichni Braz.). ŽK: Milner, Carragher, Gerrard - Cherundolo, DeMerit, Findley. Diváci: 38.600.

Sestavy:

Anglie: Green - Johnson, Terry, King (46. Carragher), A. Cole - Lennon, Lampard, Gerrard, Milner (31. Wright-Phillips) - Rooney, Heskey (79. Crouch). Trenér: Capello.

USA: Howard - Cherundolo, DeMerit, Onyewu, Bocanegra - Dempsey, M. Bradley, Clark, Donovan - Altidore (86. Holden), Findley (77. Buddle). Trenér: B. Bradley.



Wayne Rooney lituje zmařené příležitosti.
Wayne Rooney lituje zmařené příležitosti.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud