28. června 2010 • 21:31

Čeští fanoušci: Fandit Slovákům je povinnost

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
34
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohutný potlesk a oslavné chorály se dnes vpodvečer ozývaly z náměstí, hospod a barů po celém Slovensku. Fanoušci před velkoplošnými obrazovkami tak ocenili výkon slovenských fotbalistů v osmifinále mistrovství světa proti Nizozemsku. Vůbec jim nevadilo, že reprezentanti po prohře 1:2 na turnaji v Jižní Africe končí. Příznivcům se líbilo, že se svěřenci trenéra Vladimíra Weisse "neflákali" a proti



favoritovi bojovali až do konce.Stovky lidí přišly podpořit slovenský tým před velkoplošnou obrazovku na jedno z bratislavských náměstí. "Gól" si sice fanoušci z plných plic zakřičeli jen jednou, po zápase však svým oblíbencům aplaudovali a skandovali "děkujeme".

Dramatický fotbalový zápas v Bratislavě po očku sledovali i politici, kteří vyjednávali o vládní koalici.Slovensku v metropoli fandili i Češi. "Přece jen jsme kdysi byli jeden stát. To je přece povinnost, vy byste taky fandili," řekl ČTK Radim z Prahy.



Zápas sledoval v bratislavském pivovaru a z výsledku byl trochu zklamaný.Desítky fanoušků se nahrnuly před televize v barech a restauracích v centru Martina, který je spíš hokejovým městem. Fandilo se v replikách fotbalových i hokejových dresů, někteří mladíci troubili do vuvuzel.

"Štve mě to, mohli jsme po Italech porazit i Holanďany. Měli jsme na to, šance byly. Ale nevadí, klukům tleskám, nezklamali mě," řekl ČTK Robo Kalnický.Také první internetové ohlasy se nesly v podobném duchu. "Slovenský fotbalový sen skončil v osmifinále," napsala pravda.sk.

"Odcházíme se ctí," doplnila pluska.sk. "Weissův tým odjede z Jihoafrické republiky spokojený," uvedl server sme.sk.Fotbalová euforie v zemi vládla už několik dní, nastartovalo ji senzační vítězství 3:2 nad Itálií a postup do osmifinále.

Řidiči jezdili se šálami v národních barvách omotanými kolem zpětných zrcátek nebo s vlaječkami vystrčenými z oken. Jedna fanynka zase přiznala, že z šatníku před utkáním s Nizozemskem vyřadila oranžovou barvu.

Vítězové slavili originálním způsobem. Postup do čtvrtfinále je pro Nizozemce obrovský úspěch.
Vítězové slavili originálním způsobem. Postup do čtvrtfinále je pro Nizozemce obrovský úspěch.

Vstoupit do diskuse
34

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud